juliedaae ToppBlogg - toppliste for bloggere

TWINS - BASEBALL

 • 01.06.2013, 01:15

Heihei alle sammen! I går var jeg med vertsfamilien min på min aller første baseball kamp. Vi var der for å se på en slektning som sang nasjonalsangen før kampen. Tok kjempe mange bilder, men orker ikke rediere alle så bare sok en effekt på alle sammen! Laget til Minnesota heter forresten Twins, om noen lurte på det!

Har dere vært på baseball kamp før? Likte dere bedre bilder som dette, er den typen jeg vanlighvis legger ut?

17.MAI FEIRING I AMERIKA

 • 19.05.2013, 21:51

Heihei alle sammen, og gratulerer så mye med dagen som var den 17. Jeg håper alle hadde en hel fantastisk dag! 17. Mai her borte har vært annerledes, men faktisk utrolig gøy! På fredag så dro Oda, Isaac og jeg ut å spiste nede i Minneapolis. I går feiret vi med noen venner og i dag dro Oda, Anne og jeg til til Mindekirken nede i byen. Det er en norsk kirke, men norske prester og ''ansatte''. De som jobber i kirken og de fleste som går dit har bodd her i over 40 år og snakker både norsk og engelsk. Møtte flere som hadde vært utvekslings studenter her og kommet tilbake og giftet seg og blitt her i Minnesota. Noe jeg syntes er ganske morsomt! 

Så først i dag hadde vi gudstjeneste på norsk, hvor vi sang noen norske sanger og ba. Så gikk vi alle ut og så hadde vi en parade! Og vi sang norske 17.mai sanger, akkuat som hjemme! Etter paraden var det pølser, is og leker. Det ga meg en så god følelse å se mennesker i bunad og norske flagg over alt. Jeg følte meg mer hjemme i dag enn jeg har gjort på lenge.

Haha, Oda, Anne og jeg plasserte en nål på hvor vi bodde på norges kartet! 

Nå er vi så slitne og skal bare slappe av litt. I kveld skal vi møte Alec og Ray og vi skal lage grøt til middag med dem. Så det blir koselig! 

Hvordan var deres 17,mai feiring?

 

 

NY YNDLINGSSPORT

 • 10.05.2013, 04:49

Heihei! De siste dagene har jeg tatt noen tennis timer. Rita har spilt tennis siden hun var 4 så hun er læreren min! Haha! Grunnen til dette er at vi har en ''kamp'' mot Alec og Ray i helgen og vi har veldig lyst til å vinne. Jeg har også funnet ut at tennis faktisk er veldig veldig gøy! Noe dere alle burde prøve! 

Noen av dere som spiller tennis? 

 

 

UNIVERSITY OF MINNESOTA

 • 05.05.2013, 01:00

Heihei alle sammen! I dag dro vfamilien min, jeg og Oda på the U, altså, University of Minnesota. Som er college som hører til byen på en måte. 

Hva har dere gjort i dag? 

 

MARY'S BIRTHDAY

 • 03.05.2013, 19:20

Heihei! I går hadde vmoren min bursdag, så da dro vi på bowling og spiste pizza med Bjorn - som er kjæresten til vsøsteren min og Oda. Og selvføgelig familien da. 

Noe annet jeg gjorde i går var å dra på kjøpesenteret for å kjøpe shortser. Det som har skjedd skjønner dere at alle sommerklærne jeg hadde med meg når jeg kom hit - de passer ikke lenger. Men det er vell det Amerikans mat gjør. Haha, sykt trist..

Men ihvertfall, hva gjorde dere i går?

 

PROM 2013

 • 29.04.2013, 02:19


Hva syntes dere?

10 RÅD TIL NESTE ÅRS UTVEKSLINGSSTUDENTER

 • 24.03.2013, 17:27
1. Bruk masse tid med familien din før du drar vekk. Jeg angrer veldig på at jeg ikke var mer med dem før jeg dro. Det er først når du har vært borte noen mnd at du virkelig kjenner hvor mye familie betyr. 

2. Reis med en positiv innstilling! Alt kan skje, for du aner ikke hva slags familie du kommer til eller hvordan miljøet rundt kommer til å være.

3. Ikke fyll opp kofferten. Du kommer til å kjøpe så mye når du kommer over!

4. Vær hyggelig og respektabel. Det er en helt annen kultur her borte og disse menneskene har forskjellige verdier som du kanskje ikke har. Alt er veldig annerledes og det at du viser respekt for dem er veldig veldig viktig! 

5. Tenk på hva du spiser.. Sier dette fordi den usunne maten her er så sinnsykt billig. Jeg gikk veldig inn i den fella de første mnd og la på meg ett par kilo.

6. Start på en sport når du kommer hit! Du trenger ikke være spesielt god, men du kommer til å få venner her som går på skolen din!

7. Ikke tenk at du ikke gidder å gjøre lekser. Vet dette høres veldig teit ut, men om du først henger etter i skolearbeid er det ekstremt vanskelig å komme seg inn igjen!

8. Ikke snakk for mye med de hjemme når du er her det første halve året. Jeg har hatt veldig hjemlengsel pga det. Og det å ha en fot her og en annen fot på andre siden av kloden funker bare ikke i lengden. Er selvfølgelig greit å snakke litt, men absolutt ikke hver dag.

9. Pass på hva du egentlig bruker penger på her nede! Siden alt er så billig får du lyst til å kjøpe så mye og plutselig trenger du penger til noe og du er blakk.. 

10. Ikke tro at det kommer til å være bare gøy. Det å være utvekslings student er faktisk utrolig hardt til tider.

Det å være utvekslings student i USA er noe jeg anbefaler alle å gjøre. Du lærer ikke bare om en annen kultur, men du lærer også å snakke engelsk flytende. Noe du kommer til å ha med deg resten av livet. En annen fordel er at du får venner for livet og du blir kjent med andre utvekslings studenter så du har venner rundt om i verden også. Det er virkelig vært å bruke ett år på. Og for å si det sånn, jeg hadde gjort det om igjen om jeg hadde sjansen! 

Om dere har noen spørsmål så er det bare å spørre! Og om dere ikke vil spørre her, så kan dere sende mail til Julie_D@live.no

MED MIN EKTE FAMILIE

 • 21.03.2013, 19:10

Gjett hva som skjedde i dag? Jeg møtte mamma, pappa og Viktoria igjen! Nå hadde det nesten gått 8 mnd siden jeg så dem  sis og det var så godt å holde rundt dem igjen. Jeg kan ikke beskrive følelsen engang. Det var utrolig! 

Hva skal dere i påsken? 

DET HAR GÅTT EN STUND NÅ

 • 21.03.2013, 03:43

Heihei alle sammen! Beklager så mye at jeg ikke har blogget på nesten to uker! Men fikk klar beskjed i dag om at jeg må blogge! Haha og det skal jeg gjøre! I dag dro Rita og jeg på Caribou. Det er på en måte det samme som Starbucks, bare bedre. Og det finnes bare i Minnesota! Og en liten overaskelse til dere, Rita skal være min nye vertsøster mine siste uker her i USA. Hun er en utvekslingsstudent fra Tyskland! Så har vist henne mine tysk-skills. Hun var veldig imponert!! 

Og gjett hva jeg skal i morgen tidlig? Jeg skal til flyplassen og møte mine EKTE foreldre og søster som kommer fra Norge for å være med meg i påsken!! Har ikke sett dem på 7 mnd, så er ganske spent og glad! Tar med kameraet og skal finne en pc så jeg får blogget!! 

Håper dere får en fin påske!! 

DO WHAT YOU LIKE, LIKE WHAT YOU DO

 • 03.03.2013, 22:54

God morgen alle sammen! I dag har jeg egentlg bare stått opp og gått på en lang tur med meg selv. Ingenting er som frisk luft når man må klarne hodet litt. Nå skal jeg bare gjøre lekser og skal på kino med Alec i kveld, så det blir koselig!


Søt kaffekopp

Hva har dere gjort i dag?

MIN DAG + ANTREKK

 • 02.03.2013, 22:20

Heihei alle sammen! I dag stod jeg opp og dro på trening for så å dra ut å spise lunsj med Rebecca på en restaurant kalt Crave. 

Er lørdag i dag, så har pause fra dietten min. Derfor jeg spiste burger og pommes frites i dag, haha. Tok også outfit bilder i dag, siden mange av dere har klaget på at jeg ikke har gjort det nok i det siste. Bukse - Nordstrom // Topp - H&M // Jakke - H&M // Skjert - Ralph Lauren // Solbriller - Ray Ban // Veske - H&M

Etterpå skal jeg til den forrige vertsfamilien min og spise middag med dem, det blir koselig!  
Hva har dere gjort i dag? 

FARGET HÅRET

 • 24.02.2013, 20:35

Heihei alle sammen! Her om dagen farget jeg håret. Haha var så lei av det samme gamle og ville prøve noe nytt! Så farget håret i tre forskjellige farger og klippet det, og prisen var faktisk UNDER 600 kr.. Helt sykt å billig det er her nede! 

Så, hva syntes dere? 

VALENTINE'S DAY

 • 14.02.2013, 03:09

Happy Valentine's dayyyy!! Haha i dag er det egentlig onsdag, men siden vi alle drar for å se på state i morgen feiret vi litt Vday i dag. Og her feirer feirer de det, så fikk gaver av vfamilien og greier, var utrolig søtt! 

Haha søtt ikke sant? Var ikke akkurat forberedt på å få gaver, ihvertfall ikke av verstfamilien. Men det var veldig koselig! I dag sover Oda over, for i morgen skal vi opp halv fem for å dra opp nord for å se på skilaget konkurere om state championship, eller noe sånt!

Hva gjør dere på V-day? 

SUPERBOWL I USA

 • 05.02.2013, 01:12

Heihei alle sammen! Som mange av dere fikk med dere, var det superbowl i går! Og her i USA er det en ganske stor greie. Så vi dro inn å kjøpte inn masse forskjellig mat og brus og gjorde oss klare for å se på fotballkampen. Må innrømme at først så heiet jeg på San Fransisco, siden jeg har vært der, haha. Men så fant jeg ut av Michael Oher spiller for Ravens. For dere som ikke vet hvem dette er er det han gutten fra filmen The Blind Side. Og for dere som ikke har sett filmen er dette en film basert på en sann historie om en familie som tar inn en hjemløs gutt, og denne gutten er Michael Oher. Så var veldig veldig kult! Så heiet jo litt på han!

Ihvertfall, jeg og Malia var med vertsfamilien først, så dro vi til Maren sinn hus før den lange pausen.

Så dere på superbowl?

MIN DAG

 • 28.01.2013, 00:00

Heihei alle sammen! I dag var William, Laura og jeg og så på racet til noen på skilaget. Dette var veldig stort fordi de som var toppen her ble kvalifisert til noe junior olympic greier. Så det var veldig morsomt! 

Og nå skal jeg bare ligge og dø littegran før jeg skal trene. 

Hva har dere gjort i dag? 

CRASHED ICE ST.PAUL

 • 27.01.2013, 17:33

Hei! I går dro vi på noe som heter crashed ice i st.paul. Og det var folk fra hele USA der for å se på det racet som gikk. Tror de sa det var 80 000 mennesker der. Ihvertfall, racet går ut på å stå på skøyter fortest mulig ned en bane. Vet det ikke høres så utrolig festlig ut, men var utrolig gøy å se på! 

Så om dere vil se hva det er søk på: Crashed Ice St.Paul på youtube! Prøvde å få en video inn på innlegget men det gikk ikke an.. 

 

AT THE GIRLS' HOCKEYGAME

 • 26.01.2013, 05:28

Så dette har vi gjort i dag, hva har dere gjort? 

 

QUEEN BEES

 • 25.01.2013, 03:17

Heihei alle sammen! I dag etter skolen trente jeg med Pablo, så dro jeg hjem, gjorde lekser og når har jeg trent igjen.  Haha blir bare i så mye bedre humør! Men er så sliten i bena at jeg såvidt klarer å gå, og det er jo forsåvidt en god ting. Nå skal jeg se på Vampire Diaries og bare slappe av! Tenkte jeg skulle legge ut bilder av denne toppen her. Som alle senior-jentene har, eller de aller fleste! Gul er klassefargen vår og siden vi er seniors er vi queen bees.

Så tenkte jeg at jeg skulle legge ut litt random bilder fra telefonen min. Det første er av den nye verts søsteren min og meg og det andre er av Braiden og meg. Noen spurte om hvorfor jeg byttet vfamilie, og grunnen er ikke at den andre familien ikke fungerte, er bare det at organisasjonen min klarte ikke finne en familie som kunne ha meg hele året. Så bytter bare litt på familier! Så denne skal jeg ha til påskeferien og så skal jeg bytte til en annen familie igjen. 


Haha bakgrunnsbilde på mobilen min! Er for å skaffe meg motivasjon til å trene og spise sunnere! For dere som ikke vet det har USA en magisk kraft som bare får folk her til å legge på seg.. Men nå som jeg trener for alvor hver eneste dag og tenker mer på hva jeg spiser får jeg håpe jeg mister litt vekt!! 

Hva gjør dere for å få inspirasjon til å trene?

SIDEN SIST

 • 23.01.2013, 05:20

Heihei alle sammen! Går bare lenger og lenger tid mellom innleggene, beklager for det. Har faktisk lovt meg selv, for tredje gang, at jeg skal skjerpe meg. Og alle gode ting er tre! Men jo, siden sist har jeg vært syk i flere dager og ligget i senga og kastet opp, og i går byttet jeg vertsfamilie. Nå har jeg en verts søster som heter Malia, og er utrolig nydelig. Vforeldrene mine er også utrolig snille og jeg føler vi kommer ganske godt overens allerede! Så i dag var Oda her sammen med Cydney og kjæresten til Malia, Bjorn. Vi lagde cookies og så på Pretty little liars. Om dere ikke har sett den nyeste episoden, GLED DERE! Denne er kanskje en av de mest dramatiske noen gang! 

Orket ikke å redigere bildene for er så trøtt og skal legge meg nå. Men skal blogge i morgen, så vi snakkes! 

Håper dere får en fin dag hjemme, siden dere står opp om litt! 

ALT HØRES MYE BEDRE UT PÅ ENGELSK

 • 16.01.2013, 14:30

Ting hører faktisk så mye bedre ut på engelsk, syntes dere ikke? Hvis dere tenker på en replikk, så oversetter dere den til engelsk, er det ikke da bedre? Jeg føler det ihvertfall sånn og har nesten alltid følt det sånn. Men det var ikke før jeg kom hit at jeg virkelig merket det. Nå, om jeg sier noe og oversetter det til norsk høres det bare feil ut for meg. Men, jeg har oversatt to *ting* fra norsk til engelsk som faktisk ikke hører bedre ut, men værre! 

Første er; Frisk som en fisk! Oversatt ord for ord til engelsk blir dette; Healthy as a fish. Og det passer jo bare ikke! De har en annen setning for dette her men deeet er ikke poenget! Haha! Det andre er; Kjærlighet på pinne. Som da, ord for ord blir oversatt til; Love on a stick! Syntes det er litt morsomt! 

Kommer dere på noen ord/setninger som, hvis dere oversetter det ord for ord bare høres dumt ut?

HAR VENTET PÅ DENNE DAGEN I FLERE ÅR

 • 04.01.2013, 18:55

Heihei alle sammen! I dag er jeg endelig 18 år! Er helt utrolig at etter så lang ventetid så er endelig dagen her! Har planlagt denne dagen så lenge jeg kan huske og fant ut allerede i åttende klasse at jeg ble 18 på en Fredag. Men planene er endret, siden jeg er i USA. Er ikke samme reglene her, så får ikke gjort det jeg hadde lyst til. Noe som også er veldig trist er at jeg ikke er med mine nærmeste på denne dagen, det er kanskje det aller værste. MEN, JEG ER 18 ÅR! Haha!

Når er din bursdag og hvordan vil du feire den?

CALIFORNIA - SAN FRANSISCO

 • 30.12.2012, 07:25

Hei! I dag dro vi inn til san fransisco. Og jeg tilbringte dagen med Sebastian, som jeg kjenner fra hjemmefra. Var kjempekoselig!

Nå har jeg akkurat kommet tilbake til hotellet og skal legge meg. Haha sorry for kort innlegg i dag, men er veldig trøtt..

Hva har dere gjort i dag??

CALIFORNIA DAG 2

 • 28.12.2012, 06:57

Heihei! I dag kjørte vi opp i fjellene for å stå på slalom! Hadde det kjempe gøy for Marra og jeg lagde våre egne løyper inne i skogen! Haha høres skikkelig teit ut, men var kjempegøy!

Hva har dere gjort?

CALIFORNIA DAG 1

 • 27.12.2012, 05:08

Heihei! I går landet vi i San Fransisco og kjørte opp til Sacramento. Vmammaen min et herfra så vi har besøkt litt familie i dag. Og vi har besøkt den gamle delen av Sacramento. Denne byen er også hovedstaden til California så var å besøkte det huset hvor guvernøren og sånn jobber.

Hva har dere gjort i dag?

MIN JUL I AMERIKA

 • 25.12.2012, 18:14

GOD JUL DERE! I går feiret jeg ikke jul, var litt trist. Men amerikanerne feirer den 25, altså i dag. Så det vi gjorde i går var at vmammaen min tok meg med på en NORSK gudstjeneste! Der sang de norske julesanger og det var noen norske som var prester osv. Så det var utrolig utrolig bra! Så hadde vi risengrynsgrøt til middag med mandel og marsipangris til vinneren! I dag stod vi opp klokken 8 og begynte og åpne presagner, for det er sånn de gjør det her! Og alle har en strømpe med masse forskjellige greier i, og de fylte min også - utrolig søtt! Til og med hunden hadde sin egen strømpe!

HAha sykt søt! 

Så nå skal jeg begynne å pakke for om noen timer så reiser jeg og vfamilien til CALIFORNIA!!!!! gleder meg helt ekstremt! 

Hvordan var deres jul?

 

EN TRADISJON JEG VIL TA MED HJEM

 • 23.12.2012, 04:21

Heihei! Vet det er veldig lenge siden jeg har blogget nå, faktisk to uker. Det er ny rekord! Men ja, er veldig opptatt om dagen og har vært opptatt i hele dag! I dag har jeg kjøpt ferdig ALLE gavene, endelig. Nå må jeg bare lage kort så er jeg klar. Noe annet  jeg har gjort i dag er å bake julekaker og laget julemiddag. Vi hadde nemlig norsk julemiddag i familien i dag også hadde vi middagsgjester. Var kjempekoselig! 

Men så var det tradisjonen jeg ville ta med hjem til Norge! Det er ugly sweater day! Dagen før juleferien så går alle med julegensere! Er bare helt utrolig koselig og utrolig morsomt, for folk er med på det! Til og med lærerne på skolen!

Noe annet som skjedde på fredag var ikke fullt så koselig. Som de fleste vet skulle jorden gå under på fredag og noe dere også vet er at vi hadde en skoleskyting i Connencticut. Så på fredag etter trejde time var det veldig mange politikonstabler på skolen, sikkert for å sjekke at alt gikk som det skulle. Jeg var på i ''mallet'' det er et sted alle står og snakker osv før timene. Og plutselig hørte jeg noe som hørtes ut som et skudd. Først skvatt jeg veldig, så begynte folk å få panikk og folk begynte å løøpe. Alt skjedde veldig fort og plutselig var jeg ute av skolen sammen med en haug andre. Jeg og noen venner kom oss inn i en bil og begynte å kjøre, og det var det mange som gjorde. Og jeg klarte faktisk ikke tenke klart og var veldig veldig forvirret over det som akkurat hadde skjedd. 

Vi fant ut at det hele var en SPØK noen hadde gjort. Han som gjorde det hadde bare avfyrt noe fyrverkerigreier. For det første, utrolig utrolig utrolig respektløst rett etter Connecticut! For det andre, dette har skjedd i virkeligheten, og det er faktisk ikke noe å tulle med i det hele tatt. Jeg kan ærlig si at jeg løp for livet og var dødsredd og skalv i en time etterpå. 

Hva syntes dere om denne spøken? Og hva syntes dere om genser-tradisjonen?

SNØ, JULEPYNT OG JULETRE

 • 10.12.2012, 00:57

Heihei alle sammen♥ 'Når jeg våknet i dag var det masse snø ute, ble utrolig glad! Nå kan vi endelig begynne å ski, ake og ha snøballkrig! Haha, har gledet meg leeenge. Så i dag har vi satt opp julepynten og pyntet juletre. Juletreet er ganske likt som det hjemme bortsett fra at de har mange forskjellige lys på og ikke bare julekuler, men nisser, engler, ord og til og med flamingoer! 


Og jeg lærte dem å lage en julelykt som dette♥

Hva har dere gjort i dag? 

S/O til Krispoooooo, loveya

BILDEDRYSS FRA CHICAGO

 • 09.12.2012, 15:59Ett favorittbilde?

THE CITY NEVER SLEEPS AT NIGHT

 • 09.12.2012, 06:05


//Chicago


PEPPERKAKEHUS

 • 05.12.2012, 03:02

Heihei♥ Da har Marra og jeg endelig fått laget pepperkakehuset vårt! Brukt et par timer på å dekorere og ordne nå og det var veldig veldig gøy! Nå sitter jeg å hører på norsk julemusikk og savner hjemme.. Haha. 

Har dere laget dette enda?

OM MITT UTVEKSLINGSÅR

 • 25.11.2012, 21:00

Hei♥ Noen lurte på om jeg kunne skrive om utvekslingsåret mitt generelt. Hvordan det var å reise hjemmefra, hvordan språket påvirker meg, hvordan menneskene her borte er osv. Og selvfølgelig kan jeg det! Syntes det er så bra når dere skriver forslag til meg om hva jeg kan skrive om, så bare kommenter hva dere vil lese om!

Det å dra på utveksling var egentlig noe jeg aldri tenkte på. Kusinen min gjorde det og det var det jeg hadde hørt om det. Men så dro en venninde av meg til USA i fjor og jeg snakket med henne mens hun var der. Hun var så glad for at hun hadde gjort det og hun hjalp meg med å søke. Jeg fylte ut noen papirer, hadde intervju og tok en test og plutselig var det hele i gang. I april en gang ringte organinsasjonen meg og sa at jeg hadde fått en familie og jeg ble så glad. Det at jeg skulle dra gikk liksom litt mer opp for meg. 

Men jeg skøv tanken på å dra fra kjæreste, venner og familie fra meg hele tiden, hver dag. Når jeg tenkte på det byttet jeg tanke med en gang og holdt meg opptatt med noe så det gikk ikke helt opp for meg før mamma, pappa og jeg var på flyplassen. Pappa måtte dra før mamma og det var når jeg ga han en klem at det virkelig gikk opp for meg. Jeg kom ikke til å klemme pappa på et år. Og jeg fikk panikk. Jeg husker fortsatt ansiktet til pappa når han gikk fra meg og jeg får tårer i øynene bare av å tenke på det. Mamma fulgte meg helt til gaten og når jeg satt der med henne klarte jeg virkelig ikke dytte tanken bort lenger. Alt jeg ville var at mamma skulle ta meg med hjem igjen. Jeg følte meg ikke klar i det hele tatt og ville løpe vekk. Men mamma sa at nå hadde jeg ikke noe valg, og når flyet lettet var det ingen vei tilbake. Jeg måtte bare gjøre det beste ut av det. 

På flyturen over ble det mer spennende og jeg hadde utrolig mye sommerfugler. Det værste var det å se folk for siste gang, gi en siste klem. Når jeg kom til flyplassen møtte min nye familie meg. Og det var ikke kleint i det hele tatt. Vi hadde snakket på mail før jeg kom og jeg er veldig glad vi gjorde det! Det som var mest kleint var å dusje, gå på do, spise mat osv. Jeg følte ikke at det var hjemmet mitt på en måte, følte at jeg var på ferie. Men det gikk fort over! Nå bor jeg hos en annen familie og jeg har blitt så glad i dem allerede. Det blir et spesielt bånd når du bilt tatt inn som et medlem av familien!

Jeg var litt bekymret for språket og hvordan det kom til å gå å snakke engelsk hele tiden. De første ukene er det utrolig slitsomt, for du kan ikke bytte over til norsk om du ikke vet et ord og når læreren snakker er det vanskelig å følge med. Heldighvis er lærerne veldig forståelsesfulle her borte! Nå går engelsken mye bedre og jeg føler jeg har blitt litt bedre enn når jeg kom hit. Men det er nok fordi at jeg må snakke det og når du må snakke et språk så lærer du det til slutt! 

Menneskene her nede er de samme typene som hjemme, det eneste som er forskjellig er kulturen dems. Når du er på ferie i et land merker du ikke så mye til kulturen som du gjør når du bor i et land. Jeg hadde nok et lite kultursjokk de første ukene både på skolen og når jeg var med folk. Det er veldig annerledes her borte, og veldig interessant. Og for dere som lurer, ja - jeg tenker på de hjemme hver dag. Tenker og håper de kommer til å være der når jeg kommer hjem. Tenker på hva de gjør og om de tenker på meg også. Det er veldig hardt å reise vekk fra alle som kjenner deg og er glade i deg. Og med tidsforskjellen blir det enda vanskeligere. Jeg kan ikke bare ringe bestevennen min hjemme om jeg er lei meg eller når jeg trenger noen å snakke med. Jeg må på en måte klare meg selv her borte. Og ja, jeg savner dem. Jeg savner til og med den lange irriterende bussturen til og fra skolen. Men det er en del av opplevelsen og en del av det å vokse opp. På den positive siden; om du savner det hjemme betyr det at du har noe å komme tilbake til. Og det har jeg. Jeg har oppdaget hvor stor pris jeg setter på vennene mine og familien min. Hvor glad jeg er i dem alle sammen og jeg hadde ikke vært den jeg er i dag uten dem. 

Som sagt har jeg vært her i 3 mnd snart, og jeg har 7 igjen. På denne tiden har jeg opplevd så mye nytt og jeg angrer ikke på at jeg dro til USA. Men jeg angrer på noen av valgene jeg måtte ta for å dra hit. Om du som leser dette har litt lyst, lyst eller kjempelyst til å dra på utveksling er det virkelig noe du burde gjøre. Det er noe du kommer til å ta med deg resten av livet. Det at jeg faktisk sitter i Amerika nå er en helt utrolig rar følelse. For et år tilbake visste jeg ikke engang at jeg skulle dra på utveksling. Det er så mye som kan skje på et år. Så ta ett år i et annet land, få nye venner, lær et nytt språk og få opplevelser og minner som du aldri kommer til å glemme. Hva taper man på det? Ingenting!

''It's not just a year of your life, it's a life in one year!'' 

 

MY THANKSGIVING

 • 25.11.2012, 20:03

Hey peeppz♥ Noen spurte om jeg kunne skrive et innlegg om min thansgiving. Hadde tenkt til det, men når jeg la inn alle bildene på dataen ble jeg ikke fornøyd med dem og bare halvparten funket så jeg gjorde det ikke. Meeeen, gjør det nå! 

Så vi dro til en hytte vertsfamilien min har ved en innsjø for å feire thanksgiving. Vi fikk besøk av et vennepar av dem som også er naboene våre. Det de hadde som mat, som jeg hadde smakt før var kalkun og potetmos. Og selvfølgelig forskjellig typer grønnsaker. Men de hadde mye annet også, f eks rød potetstappe av et slag, kremerte eller noe sånt - løk, stuffing osv. Tok et bilde av all maten jeg hadde på tallerkenen men det ble så skurrete så legger det ikke ut.. 

Så her så dere litt av maten vi hadde. Kan egentlig ikke beskrives, det må oppleves! Jeg likte faktisk maten godt. Det hele minte meg om jul og julemat på en måte, bortsett fra at det var bedre. Noe utrolig som skjedde var at det plutselig begynte å snø masse! Så etter middagen gikk vi en tur i snøen! 

Noe annet som hører til thanksgiving er Black Friday. Vet ikke om dere har hørt om det før, men det er ett døgn med fullt salg på alle butikker. De fleste butikkene starter midnatt til fredag. Så jeg sov over hos en venninde som heter Katie med Malia og Oda. Vi stod opp kvart på 4 på morningen for å dra å shoppe med en hel jentegjeng. Var ikke ferdig med shoppingen før i 4-tiden på ettermiddagen! 

Holdt på å glemme en ting! Rundt middagsbordet på thanksgiving så går man en runde og hver person må si noe de er takknemlige for! Min takk var ca sånn her:
'' I'm thankful for being able to be here in the U.S a whole year. I want to thank Robbie and Jim for letting me stay with them. And I'm so thankful for having two families, one in Norway and one here in America.'' Skriv hva du er takknemlig for i kommentarfeltet!

MY DAY

 • 17.11.2012, 21:56

Hei♥ I dag har jeg egentlig bare skypet med folk hjemmefra. Er utrolig koselig å se dem og snakke med dem! Så dro vertsfamilien min og jeg ut på lunsj.


Lillebror og meg

Etterpå skal jeg på en ''internasjonal'' middag og så må jeg skrive ferdig et essay om miljøet..

Hva skal dere idag?

I'LL TAKE YOU TO THE CANDY SHOP

 • 07.11.2012, 02:35
THIS FRIDAY

 • 03.11.2012, 02:36

Heihei♥ I dag hadde alle fri fra skolen så Liza, Katie, Cydney, Oda og jeg dro på the Original Pancake House for å spise lunsj sammen. Vet dietten min egentlig skulle ha startet, men den starter seriøst i morgen, lover. 

Etterpå dro Cydney, Oda og jeg for å finne kostyme til halloween festen i morgen. Oda fant en skikkelig søt cheerleader drakt og jeg fant/lagde et kostyme som er hemmelig til i morgen.

Hva har dere gjort idag? Noen som vil gjette hva slags kostyme jeg har?

CARVING PUMPKINS

 • 29.10.2012, 02:12

Heihei♥ I dag har Marra og jeg laget gresskar! Så jeg tok litt bilder og tenkte jeg skulle lage et innlegg om det! De første bildene ble ikke så bra for jeg var full av gresskar på hendene så ville ta bildene fort. Derfor de ikke er så klare som de burde vært.. 

Haha hva har dere gjort i dag?

HALLOWEEN

 • 28.10.2012, 18:20

Heihei♥ Nå er det halloween som dere kanskje vet. Noe som er veldig gøy her nede for Amerikanere gjør så mye ut av det! De pynter opp husene sine med lys, figurer gresskar osv. Så i går var det en stor fest som vi alle dro på. Utkledd som forskjellige ting! Var utrolig morsomt!

Har dere kledd dere ut i helgen?

STILL ALIVE

 • 27.10.2012, 00:15

Heihei♥ Unnskyld veldig mye for at jeg ikke har blogget på nesten en uke. Det er bare det at det er så mye som skjer nå og nå er det finals, fordi semesteren slutter i begynnelsen av november så har prøver, innleveringer og lekser til hver dag.. Og jeg føler at om jeg skal blogge burde jeg på en måte blogge om noe spennende! Noe som er annerledes enn Norge på en måte.

Og for dere som lurer, så går alt bra! Jeg føler at det blir bedre og bedre etterhvert som jeg blir bedre kjent med mennesker her borte samtidig som at savnet til dere hjemme blir større og større. Jeg har plutselig bare tenkt på personer som jeg ikke visste jeg kom til å tenke på eller savne!

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra trening. Cross Country sesongen er ferdig så jeg har bare løpt med Oda. Skisesongen starter snart, så det blir utrolig spennende tror jeg! Det å faktisk stå på ski som en sport har jeg egentlig aldri sett for meg at jeg skal gjøre. Senere i dag skal jeg se på en fotballkamp, det blir utrolig spennende fordi det er mot Minnetonka som liksom er den store fienden vår. Etter kampen skal jeg på bonfire hos en jente som har burdag i dag, så det blir koselig! 

Er det noe spesielt dere vil jeg skal blogge om? Noe dere vil se bilder av eller høre hvordan er? 

 

OPPSKRIFT: RICE CRISPY BAR

 • 21.10.2012, 23:00

Hei dere♥ Tenkte jeg skulle vise dere hvordan man lager den beste amerikanske retten jeg har smakt hittil, utenom McDonalds selvfølgelig. Men en av de beste! Ricecrispy bar♥

Det du trenger er:  Crispy Rice (en slags frokostblanding), En pose med marshmallows, smør og M&M

1. smelt smøret i en kjele. Legg oppi marshmallows og smelt dem inn med smøret, så tar du rice crispy oppi. Vi hadde 4 cup smør og 6 cup rice crispy. 

2. bland M&M inn i alt sammen

3. Legg alt sammen som en kake i en kakepanne og legg det inn i kjøleskapet i ca 20 min

Har du smakt noe lignende før?

INNKJØP FRA I GÅR

 • 21.10.2012, 21:09

Heey♥ I dag har jeg bare jobbet med prosjektet mitt i barnepsykologi. Jeg skriver nemlig en rapport om babyen min, Arthur og hvordan livet vårt var sammen. Tar utrolig lang tid. Så tenkte jeg kunne ta meg en pause å vise dere itt av det jeg kjøpte i går. Kjøpte litt av halloweenkostymet mitt også, men det får dere ikke se enda! 

Genser og skjerft fra Ralph Lauren, vest fra er ikke sikker og kjede fra Unlimited. Hva syntes dere?

THE LAKEHOUSE

 • 21.10.2012, 05:54

Hey♥ Nå har det vært noen dager uten blogging, beklager for det. Men det er så mye som foregår for tiden! I går kjørte Ben, Jim og jeg til huset dems ved en innsjø. Var utrolig fint! Når vi kom frem fant vi ut at tven og internettet var ødealgt så vi så på en video og spiste pizza. I dag kjørte vi hjemover og når jeg kom hjem dro Oda og jeg på shopping. Kan legge ut innlegg av innkjøpet i morgen om jeg får tid! Så i kveld har vi vært på kino. 

Hva har dere gjort så langt denne helgen?

GOOD MORNING

 • 18.10.2012, 18:10

I dag har jeg våknet, laget meg frokost og bare slappet av! Vi har fri fra skolen i dag og i morgen, så vi har langhelg. Meeen har løpetrening så skal det om et par timer og så er planene til å dra til et sted som heter Valley Scare eller noe sånt noe. Som bare er åpent om Halloween, eller oktober mnd da. Og det er et sted fullt av spøkelseshus og bergogdal-baner. Så det blir kjempegøy!

Hva skal dere i dag? 

FÅTT ANSVARET FOR EN BABY

 • 15.10.2012, 23:17

Heihei♥ I dag ble ''babyene'' våre født! I barnepsykologi har vi laget babyer som vi skal bære rundt i 48 timer og skrive en dagbok om det. Om hva slags hundringer babyen lager og hva vi tenker om å få barn etter dette. Jeg tror dette blir ganske interessant! Har fakitsk begynt å snakke til babyen min og det er ganske skummelt! 

Så dette er Arthur! Haha søt, ikke sant?

SØNDAGS MORGEN

 • 14.10.2012, 21:14

Heihei♥ I dag har jeg vært på en eplegård med vfamilien min. De grodde mai og epler der og solgte gresskar. Haha litt vanskelig å forklare hva det er med dere får se på bildene bare. 


Haha maisen er litt død nå da, siden det er oktober

Hva syntes dere om bildene?

''ER DU REDD FOR Å FØLE DEG UTENFOR NÅR DU KOMMER HJEM?''

 • 11.10.2012, 19:31

''Savner du aldri de hjemme, eller tenker på hva alle vennene dine hjemme gjør? Er du redd for å føle deg litt utenfor når du kommer hjem? Og hvordan er det å snakke engelsk og sånt med alle, føler du at alt fortsatt er nytt eller føler du det er som et vanlig liv?''

Spørsmål jeg fikk i en kommentar som jeg tenkte jeg kunne svare på.

Jeg kan begynne med å svare på det første ved å si at jeg savner de hjemme hver dag. Hver dag tenker jeg på dem og skulle ønske jeg var med dem akkurat nå. Lurer på hva de gjør og tenker ofte at jeg håper de savner meg også! Og ja, jeg er veldig redd for å føle meg litt utenfor når jeg kommer hjem. Da har de opplevd så mye som jeg ikke har vært med på osv. Men samtidig skjønner jeg jo at de som er der for meg når jeg kommer hjem, de er ordentlige venner.Hvordan er det å snakke engelsk med alle? Vell det er jo vanskelig til tider, men det kan også være veldig morsomt! F.eks. jeg skulle spørre om å låne en KAM for å tuppere håret. Kam på engelsk er comd, men uttales CÅOM, på en måte. Og jeg spørte om jeg kunne låne en CUM. Som er noe heeelt annet! Men jeg lærer nye ord hver dag og det blir lettere og lettere og snakke. Også er jeg jo så heldig at jeg har en norsk jente her på samme skole som heter Oda. Og henne kan jeg jo snakke norsk med. Men det som er litt rart er at selvom vi kan snakke norsk sammen så switcher vi noen ganger bare plutselig over til engelsk og snakker engelsk med hverandre..

Og ja, jeg føler fortsatt at jeg opplever mye nytt! Jeg tror den følelsen kommer til å sitte i  en stund, for alt her nede er annerledes! Det er ikke som å være på ferie i et annet land. Jeg lever etter dems kultur, spiser mat som de spiser og lærer noe nytt hver dag! Og jeg merker en skikkelig kulturforskjell, kanskje mest blant meg og vennene mine her nede. Ting de aldri har gjort før som er naturlig for oss å gjøre osv. 

Jeg kan helt ærlig si at jeg trives her nede! Jeg tror jeg hadde godt av litt forandring og jeg syntes det er helt utrolig å møte så mange nye mennesker og bli tatt så godt imot! Jeg har det bra, smiler og ler - hver dag! Jeg er omgitt av en utrolig koselig og morsom familie og jeg har venner på skolen! 

Flere spørsmål dere har? Bare å spørre!

HAR OFFISIELT BRUTT MIN FØRSTE REGEL PÅ SKOLEN

 • 11.10.2012, 02:34

Heihei♥ I dag hadde jeg min første offesielle bryting av reglene på skolen, en regel som jeg ikke visste om btw. Og tenkte jeg skulle fortelle dere hva som skjedde! 

Så vi hadde Media Arts andre time i dag. Og i dag skulle vi begynne på et prosjekt som går ut på å lage en liten videosnutt med å få en animert ball til å sprette. For å få til dette måtte vi høre på en video som forklarte og den mannen snakket alt for fort, så jeg fikk det ikke med meg. Jeg klarte ikke oversette og når jeg klarte det så ble min ball annerledes enn den i videoen. Så etter 5 mislykkede forsøk på en time rakk jeg opp hånden for å spørre om hjelp. Og nå var jeg nesten på gråten av frustrasjon haha. Bare se for dere når dere ikke klarer det dere skal og dere prøver og prøver. 

Så når læreren kom bort til meg da jeg at *This is fucked up! The ball is not turning the color I want...'' osv. Og hele klassen ble så stille at du kunne høre en knappenål falle. Og lærerens ansikt var stivnet helt til jeg sluttet å snakke. Da spurte han med en alvorlig stemme ''What did you just say to me?'' Frustrert som jeg var begynte jeg å forklare igjen at ingenting funket som det skulle. Nå hadde noen elever i klassen begynt å le hysterisk og jeg trodde jo det var fordi jeg ikke skjønte noe, helt til læreren på nytt sa: ''Not in my 15 years of teaching have I ever had a student swear in my face'' Da gikk det opp for meg hva jeg akkurat hadde gjort. 

Dere skjønner her i USA er de veldig strenge på banning, du banner faktisk ikke foran en lærer. Men jeg tenkte jo ikke over at det var banning. Hvor ofte sier vel ikke vi hjemme ''fucka'' eller ''shit!'' Så jeg beklaget meg veldig og sa jeg ikke mente å være respektløs ovenfor han i det hele tatt og at jeg respekterte han veldig mye osv.


Random

Og ikke nok med dette! Neida, etter tredje time kom læreren min bort til meg og sa hun hadde hørt at jeg hadde bannet til læreren min timen før. Og jeg unnskyldte meg på nytt og sa jeg ikke mente noe med det, at jeg bare var sint og lei meg. Men det stopper ikke her, læreren jeg hadde i siste time hadde også hørt om det! Kan tenke meg de hadde en god latter over det på læreværelse! 

Har dere noen gang fornærmet en annens kultur uten å mene det?

 

CARIBOU MED ODA

 • 10.10.2012, 13:43

Hva gjorde dere igår?

INNKJØP FRA I GÅR

 • 09.10.2012, 00:57

Hva syntes dere? 

ANTREKK, 8.OKTOBER

 • 08.10.2012, 00:43

Heihei alle sammen! I dag var vi rom reiser med Aspect her i området på piknik i en park! Var utrolig kult for vi var jo faktisk en del norske, og det å snakke sammen på norsk om ting vi alle holder på å oppleve var utrolig! Så vi spiste god mat, snakket litt og så gikk vi gjennom reglene vi har her nede og så dro vertspappaen min og jeg og shoppet litt, for jeg trengte nye sko og så shoppet jeg to skjorter, viser dere senere!


Bukse-Juicy // Genser-H&M // Jakke-H&M // Skjerf-VeroModa // Klokke-Mango // solbriller-Rayban //

Også et bilde av oss norske:

Hva har dere gjort i dag? 

GRESSKAR

 • 07.10.2012, 17:13

Heihei♥ I går hadde vi jentene fra Cross Country Running et bonfire hvor vi kuttet ut gresskar. Var utrolig gøy for jeg hadde aldri gjort noe lignende før! Og så grillet vi marshmallows og drakk kakao! 

I dag skal jeg på piknik med alle de andre utvekslingsstudentene fra Aspect i dette området her. Problemet er jo bare at det er har blitt DØDSKALDT her, og de eneste skoene jeg har med meg er ballerinasko og har jo ingen vinterjakke, så sliter veldig.. Haha. 

Har dere skjært ut gresskar mer? 

GOOD MORNING

 • 06.10.2012, 20:28
BEAUTIFUL DAY

 • 05.10.2012, 03:10

Heihei♥ I går natt sov jeg over hos Oda og Sarah. Spiste Ben & Jerry's og så på film, men alle sovnet før filmen var ferdig..

I 11-tiden dro Oda, Sarah og jeg for å spite lunsj downtown minneapolis.

Etter dette dro Oda og jeg på race, med cross country.Så har fått gjort mye i dag!

Hva har dere gjort i dag?

ET VANLIG INNLEGG FOR EN GANGS SKYLD

 • 03.10.2012, 00:35

Hey♥ I dag var jeg på trening etter skolen, som vanlig. Får mail av folk som spør om jeg kan legge ut outfitbilder og det blir vendlig vanskelig når jeg ikke er hjemme før i 5-tiden, er sliten og i treningstøy! Orker liksom ikke å skifte igjen.. Men jeg skal få til noen snart, og kanskje jeg til og med kan ta det før trening, bare at da blir det på skolen.. 

Nå har *broren* min, Ben og jeg akkurat spist ckicken nuggets med BBQ saus! Haha var veldig usung, men også veldig godt! Sikkert ikke så spennende å lese om, men det er ihvertfall noe!

For dere som leser bloggen min og syntes det blir kjedelig, følg meg på instagram! Der oppdaterer jeg mye oftere enn her inne for tiden.. Juliedaae1 !!! 

Ha en fin dag videre!

MINNESOTA RENAISSANCE FESTIVAL

 • 01.10.2012, 03:39

Heihei♥ I dag har jeg vært på en slags messe mde Vsøster, som hadde middelaldertema. Var utrolig kult fordi folk hadde kledd seg ut og de solgte masse morsom mat! Og man kunne kjøpe mye middelalderting og tang! Tok mange bilder og orker ikke starte å redigere når for jeg er veldig trøtt, så dere får bare originalene

Så det var noen bilder, så fikk dere se litt ihvertfall!

Ser dette gøy ut?
BILDER OG VIDEO FRA HOMECOMING

 • 30.09.2012, 16:20

Amerikansk tid: 08:31

Heihei♥ Nå har jeg akkurat våknet. Vet ikke helt hvorfor jeg våkner så tidlig på en søndags morgen når jeg var så lenge oppe i går! Jeg tenkte litt på homecoming når jeg våknet i dag og kom frem til at jeg virkelig vil prøve å dele det med dere. For det var en opplevelse for seg selv! 

Så, det som er greia er at i homecoming-uka så er det forskjellige temaer hver dag. På fredag skal du bruke klassefargene dine. Siden vår klassefarge er gul så gikk vi med det. På skolen på fredag har hele skolen en fellessamling hvor homecomingkonge - og dronning blir kåret. Så danser cheerleadere og dansegruppa. Alle kapteinene på skolen gjorde et lite show og så hadde fotballguttene laget en dans for oss. Det samme hadde lærerne. 

Etter skolen så dro jeg hjem og skiftet, så dro jeg på grilling. Her er det vanlig at før en fotballkamp, så griller folk på parkeringsplassen. Så vi grillet der med alle sammen før den store fotballkampen startet! Det var utrolig kult for på tribunen satt seniors for seg, juniors for seg og sophmores for seg, og alle gikk kledd i klassefargene! 

Dette bildet er inne i gymsalen, i skoletiden


Dette bildet er tatt fra Abby sin profil på facebook. 


Tatt fra Maddie sin profil på facebook
Bildene under er tatt fra Emma sin profil på facebook


Fra Abby sin profil

Etter kampen dro mange av oss til Maddy for å skifte og ordne oss til dansen. Etter dette ble det på en måte ikke tatt så mange bilder for ingen hadde med seg kamera eller telefonen inn. Men jeg kan jo forklare litt; Alle vi som er seniors hadde en klestema å kle oss etter og det var yrker. Så da var det alt fra baseballspillere, til lærere, seiler osv. Så det var ganske kult! De andre på skolen gikk bare i klærne de gikk med på kampen, faktisk. Homecoming er veldig formelt på den skolen jeg går på så det er ikke lange kjoler og dress. 

Når dansen sluttet dro mange av oss til Perkins og spiste pai, pommesfrites, pannekaker og mye annet godt.

Dette ble et langt innlegg, så gratulerer hvis du leste alt! 


Her er forresten videoen av at fotballguttene danser! Se heele, for den er best nesten på slutten! 

Hva syntes dere om homecoming? Burde vi ha det i Norge?

 

EN UPDATE PÅ EN LØRDAGSMORGEN

 • 29.09.2012, 18:36

Amerikansk tid: 11:35

Heihei! ♥ Har kjøpt litt i løpet av uka, vanlige ting og klær for homecomig. De klærne for homecoming er ikke så viktig for de er virkelig stygge, haha! Alt er gult siden det var klassefargen vår, så på skolen i går gikk alle som var seniors i gult! Var helt utrolig! Haha la ut en video på facebook i går av en liten fellesamlig hele skolen hadde igår. Det var mye morsomt som skjedde, men det morsomte var at fotballguttene hadde laget en dans sammen med danselaget. Jeg lo så jeg begynte å gråte! Så skal se om jeg får lagt den videoen ut her!  

Så i går var det homecoming-dansen. Er utrolig rart å kunne si at jeg har vært på homecoming. Vi som var seniors hadde et klestema, vi kledde oss ut i forkjsellige yrker. Utrolig rart, fordi alle danset med hverandre og alle danset liksom. Det skjer jo veldig sjeldent i norge syntes jeg! 

Haha litt ting fra H&M da, elsker den jakken der! Anbefales å kjøpe! 

Har dere gjort noe interesasnt i det siste?

HOMECOMING COWBOY-TEMA

 • 28.09.2012, 00:03

Heihei ♥ I går var det cowboy-tema og Thomas sendte meg noen bilder han tok på skolen!


Photos//Thomas Heergaard

Hhaha, hva syntes dere? 

POWDERPUFF 2012

 • 26.09.2012, 02:22

Heihei♥ I går var det Powderpuff-game, tror det er sånn det skrives. Hvert år i løpet av homecoming-uka spiller seniors mot juniors. Seniors vant!! Haha! Var faktisk en skikkelig intent kamp! Og noen seniorgutter var trenere og de tok jo nesten mer av! Var ihvertfall en utrolig morsom opplevelse, helt annerledes enn hjemme!

Hva syntes dere? 

ANDRE DAGEN

 • 25.09.2012, 17:17

Heihei alle sammen! ♥ Naa har jeg media & art og det er homecoming uken. I dag er det Hawaii tema, saa noen av elevene har kledd seg etter det. Saa jeg tok et bilde for dere! 

Haha er ikke dette kult?

HOMECOMING

 • 24.09.2012, 13:47

Heihei alle sammen♥ Nå er klokka kvart på 7 her og jeg drar til skolen om ikke altfor lenge. Ville bare stikke innom å si hei! Denne uken er det homecoming, noe som vil si at hver dag hele uka er det forskjellige temaer. I dag er det Toga, men jeg vet ikke om folk tar dette seriøst eller ikke, så velger å ikke møte i kostyme på skolen! Tar det heller med. Haha! 


Hva syntes dere om effekten paa bildet?

AMERIKANSK FOTBALLKAMP

 • 23.09.2012, 01:24

Heihei! I går var jeg og så på skolekampen i amerikansk fotball. Og det var utrolig gøy! Utrolig mange elever som var der og alle var kledd i blå, som er skolens farger!

Sett noe lignende før?

NÅR AMERIKANERE PRØVER SEG PÅ NORSK

 • 20.09.2012, 04:25

Hey you all♥ Kommer bare fort innom i dag, for jeg holder på å øve på en prøve i Criminal Law. I morgen kommer jeg fort innom med en russesang jeg vil anbefale til dere! Men nå vil jeg fortelle dere noe av det morsomste med å være her nede. Det er for det første alle spørsmålene jeg får, f.eks. : Har dere iphone i Norge? Feirer dere Halloween? Hva slags sko har dere? Spiser dere bare fisk?

Noe annet er at mange av amerikanerene syntes det er morsomt å spørre: Hva betyr dette? Hvordan uttaler jeg dette? Så i lunsjen i dag så Will på twitteren min og han begynte å lese tweets. Noe som var veldig morsomt! Og så begynte Sarah også, og da måtte jeg bare filme! De er jo bare utrolig søte når de prøver å lese på norsk?

 

Hva syntes dere? Søte eller hva?

HVORDAN ER DET Å HA KJÆRESTE NÅR DU ER I USA?

 • 19.09.2012, 03:10

 

Heihei alle sammen!♥ Vet det blir litt lite blogging for tiden, men har så mye å gjøre all the time. En av dere spurte meg i forrige innlegg om jeg kunne skrive et innlegg om hvordan det er å ha kjæerste mens jeg er i USA, hvis jeg fortsatt hadde det.

Det har jeg ikke. Nicolai og jeg slo opp like før jeg dro. Sannheten er at jeg syntes det er veldig trist. Vi snakker fortsatt sammen en del, for vi gjorde det jo ikke slutt fordi vi hatet hverandre eller hadde mistet følelser. Men når en person flytter bort et år blir det vanskelig. Og det er vanskelig allerede nå. Det å savne og ikke kunne gjøre noe med det er utrolig vanskelig.. Jeg kan ikke bare dra til han eller ringe han når som helst lenger, vi er på hver vår side av kloden og akkurat nå lever vi to helt forskjellige liv  mens vi fortsatt er innblandet i hverandres. Jeg forventer ikke at folk der hjemme skal forstå, jeg tror det bare er han og jeg som faktisk klarer å føle som vi gjør det og tenke som vi gjør. Og det er veldig vanskelig å være borte fra en du er så glad i når du har lyst til å være sammen med den personen.. Men som jeg hele tiden sier til meg selv; er vi ordentlig glade i hverandre og om det er ment til å være oss - om det vi hadde sammen var ekte, da er det fortsatt det når jeg kommer hjem. 

Hva hadde dere gjort om dere hadde hatt kjæreste og skulle være borte i et år?

INNKJØPET FRA THE MALL OF AMERICA

 • 17.09.2012, 03:12

Heihei alle sammen♥ I dag har jeg byttet familie!! Og til alle som har lurt på hvorfor, så skriver jeg det igjen - det er fordi den familien jeg hadde bare kunne være velkomstfamilie for meg. Jeg skal bo her et år så jeg trenger en permanent familie! Og det har jeg fått nå. De har en datter som er senior sammen med meg og en gutt på 14. Hele familien virker kjempesnille! De ler masse og tuller mye, og det er viktig!

Så ville noen at jeg skulle legge ut bilder av innkjøpet jeg gjorde i går, men det kom jeg på når jeg hadde begynt å pakke ut så tror jeg mangler en eller to ting.


Genser fra Amercrombie&Fitch


To skjorter og en genser fra H&M


Genser fra Norstrom


T-skjorte, genser og bukse fra Juicy Couture


Cardigan og topp fra Urban Outfitters


Jakke fra Norstrom


Jakke fra H&M


Jakke fra Urban Outfitters


Løpeshorts fra Nike, siden jeg starter på cross country running i morgen!!


Et sett med ID sminke fra BareMinerals

Jeg tror det var det, føler at jeg har glemt noe, men vet liksom ikke!  Nå er klokken litt over 8 på kvelden og jeg er stuptrøtt så tenker jeg legger meg snart! Gleder meg liksom til å dra på skolen i morgen fordi jeg har nye klær! loveit!

Noe dere likte?

MIN NYE LOMMEBOK

 • 16.09.2012, 15:39

Heihei alle sammen♥ Var helt utrolig å være med norske mennesker i går og vi koste oss veldig! Etter at vi hadde vært på the Mall og America dro vi hjem til Oda hvor vertsmammaen hennes hadde laget middag til oss. Etter det grillet vi s'mores rundt et lite bål sammen med vertssøsteren til Oda. Det var kjempekoselig! Så, jeg har tenkt til å legge ut bilder av det jeg kjøpte, tror aldri jeg har kjøpt så mye på en gang før.. Men nå skal vi snart kjøre til kirken, så får på en måte bare lagt ut bilde av en ting, og det er lommeboken min, som jeg kjøpte på Guess!

Og nå må jeg løpe for jeg må fikse meg ferdig! Kanskje jeg får blogget når jeg kommer hjem fra kirken men jeg vet ikke. Skal skype med mamma og pakke alt sammen, for jeg bytter jo familie i dag..

Hva skal dere i dag?

HALL PASS OG BUSSER

 • 15.09.2012, 03:25

Amerikansk tid:08:21

Heihei alle sammen♥ I dag er det siste kvelden min med denne vertsfamilien, så skal bruke tiden min med dem. Ville bare si at jeg at jeg vet at mange av dere vil ha bilder av skolen og inne i skolen, men jeg har bare ikke fått gjort det enda.. Men i dag fikk jeg hallpass, har prøvd å ikke få det for jeg mister poeng, men nå var det rådgiveren som ville se meg så det gikk bra! 

Så det er et pass så jeg kan gå i gangene etter at det har ringt inn. På det andre bildet ser dere skolebussene, de står i en laang rekke utenfor skolen. Er helt sykt mange av dem, også er de gule, så det er veldig kult! 

Men nå skal jeg bruke tid med familien resten av kvelden! Håper dere sover godt der hjemme! 

Syntes du det er rart at jeg må ha hallpass for å gå i gangene?

EN LITEN UPDATE FRA AMERIKA

 • 14.09.2012, 17:20

Hei alle sammen♥ Naa sitter jeg paa skolen, saa har ikke de tre siste bokstavene i alfabetet.. haha. Men jeg er i Webdesign&Photography naa og vi sitter egentlig bare aa jobber. Jeg har gjort veldig god tid for jeg ligger litt foran saa tar meg tiden til aa blogge litt!

Tiden gaar veldig fort naa, det er saa mye som skjer hver dag og dagene bare raser forbi. I morgen skal jeg til the Mall of America sammen med Julie, en venn som bor paa samme sted som meg hjemme og her i  USA. Snakk om flaks! Oda og Anne, to andre norkse utvekslingsstudenter skal ogsaa vaere med. Gleder meg veldig!

En annen ting er at jeg flytter til helgen. Til sondag bytter jeg familie, til en ny. Det blir litt trist, men ogsaa veldig spennende!

Haha vi skulle lage collage, og da lagde jeg selvf;lgelig om Norge. Hva syntes dere?

SAVNER DU DE DER HJEMME?

 • 11.09.2012, 02:07

Heihei♥  Nå har jeg tenkt litt på hva jeg skal skrive en stund så jeg tenker bare at jeg går for det ene temaet som folk spør meg om hele tiden: Savner du de hjemme? Er det ikke vanskelig å være et sted der du ikke kjenner noen? Var det skummelt å komme hit?

Det å reise helt alene til et annet kontinent er noe av det skumleste jeg har gjort i hele mitt liv. Det å sitte på flyet å tenke at; nå er det ingen vei tilbake. Du har sett familien din for siste gang på ett helt år, du har sagt ha det til vennene dine for et helt år og du har forlatt alt det trygge og gode du kjente og skal til et nytt sted. Ny familie og nye venner. 

Og jeg kan ærlig si at jeg føler meg utrolig alene. Ikke fordi jeg ikke har noen å snakke med eller sånn på den måten, men det er bare det at det er bare meg her, jeg kan ikke bare løpe opp til mamma eller dra til vennene mine, snakke med dem eller klemme dem. Og ja, det gjør utrolig vondt. Kan ærlig innrømme at jeg har grått meg selv i søvn flere netter og bare villet dra hjem.  Fordi det er vanskelig å forlate alt det gode og gamle du hadde hjemme. Til og med det å ikke ta den samme bussruten lenger plager meg. Og det værste med det er at jeg på en måte ikke har noe valg. Jeg må bli her og må fullføre skoleåret. Jeg sier ikke at det er ille å bo her, for det er ikke det. Men når jeg har så mye savn inne i meg på en gang, og det ikker er noe jeg kan gjøre med det gjør det ekstra vondt..

Men så våkner jeg og jeg kommer på at jeg er i Amerika, jeg har alle disse mulighetene! Jeg spiser mat jeg aldri før har spist, lærer om kulturen til et annet land, møter folk jeg aldri har møtt før, lærer et nytt språk helt flytende og innen året er omme kommer dette til å bli en flott opplevelse. Selvom det er tider hvor man bare vil hjem til venner og familie, så er dette også noe jeg har valgt for en grunn. Jeg tror at det er de første månedene som er mest vanskelige, fordi det er ikke lege siden jeg gråt med mamma på flyplassen. Det er mindre enn to uker siden! Og det å tenke på at det er så lenge til jeg kan gi henne en klem igjen, er bare helt forferdelig.. 

'' Om du savner noe eller noen her hjemme, så betyr det at du har noe å komme tilbake til '' - Mamma


 

Hva er den lengste tiden du har vært borte hjemmefra? 

SE HVA JEG FIKK!

 • 10.09.2012, 00:29

Hey you all♥ På fredag fikk alle oss seniors med oss en kovolutt hjem, det var kataloger hvor vi kan bestille ting, som bare er for senior. Og skal si amerikanere er kreative når det gjelder dette her! Hjemme har vi kanskje en skolegenser, her har de for det første det også, + skole bukser og skjorter. Men de klærne som var i katalogen stod det faktisk; Seniors 2013 på. Utrolig kult! Kullet vårt har egen klassering også, sånn som man ser på film! Tok litt bilder så dere får se

Haha, kult ikkesant?

AMERIKANSK KINO

 • 09.09.2012, 02:31

Heihei♥ I dag hadde jeg min første amerikanske-kino-opplevelse! En av de store forskjellene er at har mange kinosaler, på denne hadde de 18 og vertspappaen min sa at det pleier å være flere! En annen ting var at det var veldig mye forskjellig mat å velge mellom! Ikke bare popcorn og godteri liksom, men pølser, nachos, pizza, kakao osv. Og large cola, var LARGE! klarte såvidt å bære den med en hånd! Ihvertfall, vi så istid 4 og den var super morsom!

Har dere vært på kino i utlandet før? Hvordan var det?MOVIE TIME

 • 08.09.2012, 21:33

Hey you all♥ Så de fleste av dere vil se bilder av skolen og hvor jeg bor. Jeg er ikke helt sikker på om verstfamilien min vil godkjenne at jeg legger ut bilde av huset dems på nettet, så det må jeg spørre om! Og er ikke sikker med skolen heller, så får spørre på mandag eller noe sånt. 

I dag har jeg og søstrene mine badet i bassenget nesten hele dagen og nå skal vi på kino å se Istid 4! Haha, blir rart å se på engelsk..

Vi snakkes senere! Håper dere koser dere hjemme i Norge alle sammen! 

Ha en fin kveld!

HVORDAN ER DET Å GÅ PÅ SKOLE I USA?

 • 08.09.2012, 01:08

Heihei alle sammen♥ Jeg spurte dere i går om hva dere ville at jeg skulle blogge om, noen sier bare bilder mens andre vil at jeg skal blogge om skolen, hvordan det er osv. Så jeg skal svare på noen spørsmål nå tenkte jeg. 

Hvordan er skolen? Skolen er veldig stor. Haha. Neida, men den er veldig annerledes enn fra Norge. Det som er annerledes er vell det at det er veldig strengt, forskjellige måter å få karakter på, forskjellig lunsj, forskjellige mennesker, de har butikk inne på skolen, + cafeer osv. Om jeg skal på do f.eks må jeg ha et dopass, for ingen elever har lov til å bare gå rundt i gangene! 

Er det ikke vanskelig når alt foregår på engelsk? Det som er er at når alt er på engelsk og alle snakker på engelsk, så må du lese og snakke det. Jeg har på en måte ikke noe valg. Sånn som når du ikke vet hva et ord er, må jeg prøve å forklare alt mulig rundt den tingen. Kanskje det som er vanskelig er at dette på en måte er deres språk, så de snakker veldig fort. Og når vi har leselekse blir det litt vanskelig fordi jeg må på en måte oversette alt sammen jeg leser til norsk så jeg skal huske det. Men jeg har blitt fortalt at det blir bedre:)


Dette er badebassenget vårt og hunden vår, Lulu!

Du må skrive engelsk hele tiden og bøkene er skrevet på engelsk, hvoradn går det? Jo, som jeg sa, jeg har ikke noe valg. Haha. Men lærerne er veldig forståelsesfulle, så om jeg ikke forstår noe så kommer de og forklarer alt sammen for meg, og om jeg ikke skjønner det da heller gjør de det igjen. De er der jo for å hjelpe, så om det er noe så gjør de det de kan!

Hvordan er det å gå på skole i USA? Det er som sagt veldig annerledes! Men samtidig som man ser på film! Gule skolebusser, cheerleadere, Fotballkamper hvor hele skolen ser på, store cafeteriaer, billig mat på skolen, skolegensere/bukser/capser osv(noe jeg skal kjøpe meg!!) 

Er det noe mer dere vil vite eller ha bilder av? 

HVA VIL DERE?

 • 06.09.2012, 22:48

Heihei♥ Nå skal vell dere legge dere.. Haha. Men om dere lurte, i dag har faktisk vært en utrolig morsom dag! Jeg fikk for det første endret timeplanen min, så nå er alt greit tror jeg! Og jeg møtte en annen norsk utvekslingsstuden som går på skolen min! Hun heter Oda, og er utrolig søt! Vi snakket kjempelenge og det var så rart å plutselig snakke norsk til noen igjen! Hun går på noe som heter Cross Country Running, så jeg skal være med henne på trening på mandag og se hvordan det er! 

Så tenkte jeg litt på dere, er det noe dere vil jeg skal blogge om? Noen liker jo at jeg skriver lange innlegg, mens andre liker at jeg har masse bider og lite tekst. Noen vil at jeg skal skrive om skolen og andre om familien osv. Så hva vil dere høre om? 

MIN ANDRE DAG

 • 06.09.2012, 04:01

Heihei alle sammen♥ Nå er klokken ca  9 på kvelden. Litt rart for noen av dere står opp om en time eller to, mens jeg legger meg. Er ikke rart det er vanskelig med tidsforskjellen. Så idag har jeg hatt dag nummer to på skolen, det gikk litt bedre, men er forsatt ikke helt bra. Ble bedt om å lese høyt i klassen idag. Noe som jeg syntes er greit hjemme hvor jeg snakker norsk, men når det er her i usa og jeg ikke snakker dems språk så altfor godt, da er det faktisk ikke greit.. Så det var skikkelig nedtur, og utrolig flaut! 

Så når jeg kom hjem lagde jeg laks til familien min, jeg hadde laksefileer i folie med grønnsaker, og selvom det bare var sunt så likte de det! Haha neida, men vi tuller ofte med at amerikanere liker bare ting hvis det er fett og sukker i det. Så har jeg bare gjort lekser helt frem til nå, kjøpte litt godteri så jeg hadde energi. haha.

Så, jeg vil si at jeg er veldig takknemlig for mail som dere sender! Jeg blir så glad når dere sier at det første dere gjør om morningen er å sjekke bloggen min, det betyr så mye mer enn dere aner!

Så jeg håper dere sover godt nå, og får en super dag i morgen! Skal prøve å få til et innlegg før skolen i morgen, ca klokken ett i deres tid eller noe sånt.

Ha en fin dag i morgen!

ANTREKK FOR MIN FØRSTE DAG

 • 04.09.2012, 23:38

Hei alle sammen!♥ I dag var det første skoledag for meg på high school! Klokken er nå halv fem i min tid, men dere ligger sikkert og sover. For dere som ikke vet det har jeg en ny familie som jeg skal flytte til den 17, og de har en datter som er like gammel som meg, så hun møtte meg ved inngangen i dag og introduserte meg til alle vennene sine sånn at jeg ihvertfall visste hvem noen var i hver klasse. Så dagen gikk over og jeg ovelevde, og fikk noen nye venner også! 

Dere skulle sett kanitna de har på skolen! De har for det første en cafe som åpner klokken 7 og da serverer de frokost, om jeg har forstått alt riktig. Og i lunsjen så kan du velge mellom cheeseburgere, suppe, salatbarer, forskjellige pizzaer, etnisk mat eller masse forskjellig snacks. Så det var en del å velge mellom! Noe som også er litt annerledes er at alle klassene har ikke lunsj samtidig. Jeg har lunsj i 3 time, noe som betyr at jeg har lunsj med den klassen jeg har Global Literature med. Her har du ikke klasse 1a og 1b osv, du bytter klasserom etter hvilken lærer du har, som er forskjellige i alle fag. Alle lærerne mine virker utrolig greie så det blir nok ikke noe problem! Noe som er et lite problem er at jeg har et tonn med lekser som skal gjøres til i morgen og som jeg må sette i gang å gjøre..

Men tenkte jeg skulle vise dere det jeg gikk med i dag, fordi det er ganske spesielt. Altså, hver år får, jeg tror det er hvert kull, ihvertfall seniorene tildelt en farge. Og i år så er de svarte og gule. Så på skolen i dag skulle alle seniors gå med svart kjole. Derfor gikk jeg med det! Haha, ganske gøy egentlig! Når det er homecoming uka skal man gå i gult osv. 

 

Så, nå skal jeg begynne på leksene mine, dere får sove godt videre!

Hva syntes dere?

FØRSTE SKOLEDAG PÅ HIGH SCHOOL

 • 04.09.2012, 13:33

Heihei alle sammen! Nå er klokken halv syv og jeg blir kjørt om en halv time. For i dag er det første skoledag. Noe som blir helt sykt. Jeg kjenner ingen, snakker ikke dems språk så godt, har aldri hatt de fagene jeg skal ha og jaddaa..

ØNSK MEG LYKKE TIL!!!!

NEW IN FROM THE MALL OF AMERICA

 • 03.09.2012, 03:47

Hey you all♥ Nå ligger jeg i senga etter en lang dag, klokken er bare halv 9 her borte, men det føles jo ikke sånn i det hele tatt! I dag var jeg i en amerikans kirke for første gang. Og det var en veldig spesiell opplevelse! Det startet klokken ti om morningen, og det var mer et samlingshus syntes nå jeg da, med gode stoler og store tver hvor de hadde tekst til alle sangene på. De hadde et band, så det var ikke bare orgelmusikk. Det var mange mennesker der og på en måte var det bare helt utrolig fint og nydelig. At så mange mennesker kommer sammen hver søndag for å be og synge er bare helt utenkelig for meg.

Etter det dro vertsmamma og jeg til the Mall Of America, som er amerikas største kjøpesenter. Vi kom dit ca klokken to og dro hjem nå det stengte ca klokken 7 og vi fikk ikke sett halve en gang! De hadde berg og dal baner der inne, og mange forskjellige karuseller! Som et slags lite tusenfryd! Men ser jo nå at jeg kunne shoppet enda litt mer enn jeg gjorde. Men man blir sånn når det gjelder egne penger, litt sånn ''trenger jeg virkelig dette?'' eller ''kommer jeg til å bruke denne?'' Haha. Men greia i dag var at jeg må handle til skolen. for den har egne regler.

Jeg kan ikke ha en shorts som er kortere enn fingertuppene mine, ikke singlet med stropper som er under 2-3 cm brede, ikke utrigning, ikke gjennomsiktige klær og ikke for korte topper Så ja, jeg trengte en del nytt! Fant ingen så lange shortser men fant to kjoler som er litt søte, så får jeg bare bruke bukse, er jo aircondition inne på skolen og kan skifte når jeg kommer hjem! Haha. Så tok litt bilder, og jeg vet jeg kommer til å få spørsmål om hvordan prisene er her, det jeg kan si er vel det at til og med H&M er billigere her nede!


to bager fra forever 21


4 topper, en genser, en jakke og en kjole fra forever 21


Endelig fant jeg noen sko i min str!! Haha, random skobutikk


T-skjorte og parfyme fra American Eagle


To T-skjorter + parfyme fra A&F. Og gjett hvor mye dette kostet til sammen?? Bare 227 norske kroner! Luckyyy

I morgen skal vi på road trip, tar med kameraet og oppdaterer på instagram etterhvert! (juliedaae1) Håper dere sover godt i kalde norge nå, her er det 30 grader!

Noe dere likte?

 

MINNESOTA STATE FAIR

 • 02.09.2012, 19:11

Hey you all♥ I går var vi på the State Fair, noe som er en blanding av tusenfryd og gårdsbesøk om jeg kan si det sånn. Det er mange låver med nyfødte og gamle dyr, utstillinger av høner osv. Og det er mange forskjellige karuseller. Men det mest unormale fra Norge er at det er matboder med all slags forskjellig mat! De har sylteagurk på pinne for eksempel, og de spiser det. Frityrstekt ost, pizza, Frityrstekt pølse osv. Så kan tenke meg jeg gikk opp noen kilo i går!


FOTLANGE pølserHar dere vært på noe liknende? 

MYE NYTT

 • 01.09.2012, 03:17

Hey you all♥ Beklager at jeg ikke har blogget i hele dag, nå er klokken rundt 8 på kvelden og jeg er utrolig sliten.. I dag tidlig stod vi opp og vertssøstrene mine, vertsbroren min og jeg badet i svømmebassenget. Deretter dro vi for å kjøpe ny telefon til meg, JEG HAR IPHONE!♥ Og vi kjøpte solbriller, shampo, balsam, skolesaker og egentlig litt av alt. Kjøpte en t skjorte og en genser som hører til Minnesota university, eller noe sånt noe som jeg syntes var utrolig fine, skal prøve å få lagt ut bilde av dem i morgen! 

I morgen skal vi på noe som heter The State Fair. Er ikke helt sikker på hva det er, det jeg vet er at det er masse god mat der, forskjellige dyr, og når jeg søkte på bilder på google så jeg at det var litt karuseller og slikt også. Så det blir spennende, skal passe på at jeg tar med meg kameraet i morgen!  

_____________________________________________________________________________________________________________________________

Jeg vet dette ble et sykt kjedelig innlegg uten bilder, men har ikke hatt med meg kamera i dag og prøvde å lagre bilder fra google, men det streika helt.. Men iallefall, jeg vet dere ligger og sover nå, men jeg har akkurat lastet ned instagram og snapchat, er veldig ny på dette. Så om dere har det ene eller det andre eller begge deler, vil dere følge meg og sånn? Og skrive deres navn på ting i en kommentar så jeg kan følge dere tilbake? Haha, er helt ny på dette her, for nei, jeg har ikke hatt iphone før, utrolig nok!
Vet jeg ikke har lagt ut noen bilder enda, men gjør det i morgen for da har jeg masse å ta bilde av :D  

Insagram: Juliedaae1
Snapchat: Juliedaae 

AMERIKANS FOTBALL-KAMP

 • 31.08.2012, 04:40

TIDEN I USA: 21:40

Heihei alle sammen♥ I dag var vi på en amerikansk fotball-kamp! Det var bare helt utrolig kult! For det første har mange kledd seg i fargene til laget, det blir solgt pølser, pizza og hamburgere over alt. Det er også utrolig mange mennesker og før kampen er det cheerleadere og en band som spiller. Og når spillerne kommer blir de ropt opp før nasjonalsangen spilles. Så det er veldig høytidelig! I Pausen er det en dansegruppe/cheerleadere som danser, utroolig kult. Og så, tro det eller ei, så danser korpset mens de spiller! Det var bare en helt syk opplevelse! 


Dette er før kampen, når vi kom dit.


Bare for å vise dere at klokken er litt over halv åtte, og det er fortsatt lyst og 25 grader ute! Og selvfølgelig for å vise den fine klokka jeg fikk av mamma og pappa før jeg dro :)


Og her er de cheerleaderne som danser, og du ser de andre sitter og ser på.

Så det var litt bilder. Og nei, det er ikke dette som er laget til min skole. Vi var på denne kampen fordi vertssøstrene mine er ceerleadere, de var på en cheercamp i sommer og fikk derfor lov til å være litt med å heie i dag. Så det var utrolig morsomt å se på! 

Men nå tenker jeg at jeg skal gå å legge meg, har fortsatt litt jet lag, og i morgen skal vi shoppe inn skoleting, skoleklær, ny telefon osv osv, så det blir en lang dag.. Jeg håper dere har hatt en fin dag i dag, eller det blir kanskje i går. Vanskelig dette med tidsforskjellen.

Har du sett amerikans fotball før? Utenom på tv?

juliedaae

Instagram: Juliedaae1 Twitter: Juliedaae Mail: Julie_D@live.no

juliedaae ToppBlogg - toppliste for bloggere

Search

Bloggdesign

hits