juliedaae ToppBlogg - toppliste for bloggere

OM MITT UTVEKSLINGSÅR

 • 25.11.2012, 21:00

Hei♥ Noen lurte på om jeg kunne skrive om utvekslingsåret mitt generelt. Hvordan det var å reise hjemmefra, hvordan språket påvirker meg, hvordan menneskene her borte er osv. Og selvfølgelig kan jeg det! Syntes det er så bra når dere skriver forslag til meg om hva jeg kan skrive om, så bare kommenter hva dere vil lese om!

Det å dra på utveksling var egentlig noe jeg aldri tenkte på. Kusinen min gjorde det og det var det jeg hadde hørt om det. Men så dro en venninde av meg til USA i fjor og jeg snakket med henne mens hun var der. Hun var så glad for at hun hadde gjort det og hun hjalp meg med å søke. Jeg fylte ut noen papirer, hadde intervju og tok en test og plutselig var det hele i gang. I april en gang ringte organinsasjonen meg og sa at jeg hadde fått en familie og jeg ble så glad. Det at jeg skulle dra gikk liksom litt mer opp for meg. 

Men jeg skøv tanken på å dra fra kjæreste, venner og familie fra meg hele tiden, hver dag. Når jeg tenkte på det byttet jeg tanke med en gang og holdt meg opptatt med noe så det gikk ikke helt opp for meg før mamma, pappa og jeg var på flyplassen. Pappa måtte dra før mamma og det var når jeg ga han en klem at det virkelig gikk opp for meg. Jeg kom ikke til å klemme pappa på et år. Og jeg fikk panikk. Jeg husker fortsatt ansiktet til pappa når han gikk fra meg og jeg får tårer i øynene bare av å tenke på det. Mamma fulgte meg helt til gaten og når jeg satt der med henne klarte jeg virkelig ikke dytte tanken bort lenger. Alt jeg ville var at mamma skulle ta meg med hjem igjen. Jeg følte meg ikke klar i det hele tatt og ville løpe vekk. Men mamma sa at nå hadde jeg ikke noe valg, og når flyet lettet var det ingen vei tilbake. Jeg måtte bare gjøre det beste ut av det. 

På flyturen over ble det mer spennende og jeg hadde utrolig mye sommerfugler. Det værste var det å se folk for siste gang, gi en siste klem. Når jeg kom til flyplassen møtte min nye familie meg. Og det var ikke kleint i det hele tatt. Vi hadde snakket på mail før jeg kom og jeg er veldig glad vi gjorde det! Det som var mest kleint var å dusje, gå på do, spise mat osv. Jeg følte ikke at det var hjemmet mitt på en måte, følte at jeg var på ferie. Men det gikk fort over! Nå bor jeg hos en annen familie og jeg har blitt så glad i dem allerede. Det blir et spesielt bånd når du bilt tatt inn som et medlem av familien!

Jeg var litt bekymret for språket og hvordan det kom til å gå å snakke engelsk hele tiden. De første ukene er det utrolig slitsomt, for du kan ikke bytte over til norsk om du ikke vet et ord og når læreren snakker er det vanskelig å følge med. Heldighvis er lærerne veldig forståelsesfulle her borte! Nå går engelsken mye bedre og jeg føler jeg har blitt litt bedre enn når jeg kom hit. Men det er nok fordi at jeg må snakke det og når du må snakke et språk så lærer du det til slutt! 

Menneskene her nede er de samme typene som hjemme, det eneste som er forskjellig er kulturen dems. Når du er på ferie i et land merker du ikke så mye til kulturen som du gjør når du bor i et land. Jeg hadde nok et lite kultursjokk de første ukene både på skolen og når jeg var med folk. Det er veldig annerledes her borte, og veldig interessant. Og for dere som lurer, ja - jeg tenker på de hjemme hver dag. Tenker og håper de kommer til å være der når jeg kommer hjem. Tenker på hva de gjør og om de tenker på meg også. Det er veldig hardt å reise vekk fra alle som kjenner deg og er glade i deg. Og med tidsforskjellen blir det enda vanskeligere. Jeg kan ikke bare ringe bestevennen min hjemme om jeg er lei meg eller når jeg trenger noen å snakke med. Jeg må på en måte klare meg selv her borte. Og ja, jeg savner dem. Jeg savner til og med den lange irriterende bussturen til og fra skolen. Men det er en del av opplevelsen og en del av det å vokse opp. På den positive siden; om du savner det hjemme betyr det at du har noe å komme tilbake til. Og det har jeg. Jeg har oppdaget hvor stor pris jeg setter på vennene mine og familien min. Hvor glad jeg er i dem alle sammen og jeg hadde ikke vært den jeg er i dag uten dem. 

Som sagt har jeg vært her i 3 mnd snart, og jeg har 7 igjen. På denne tiden har jeg opplevd så mye nytt og jeg angrer ikke på at jeg dro til USA. Men jeg angrer på noen av valgene jeg måtte ta for å dra hit. Om du som leser dette har litt lyst, lyst eller kjempelyst til å dra på utveksling er det virkelig noe du burde gjøre. Det er noe du kommer til å ta med deg resten av livet. Det at jeg faktisk sitter i Amerika nå er en helt utrolig rar følelse. For et år tilbake visste jeg ikke engang at jeg skulle dra på utveksling. Det er så mye som kan skje på et år. Så ta ett år i et annet land, få nye venner, lær et nytt språk og få opplevelser og minner som du aldri kommer til å glemme. Hva taper man på det? Ingenting!

''It's not just a year of your life, it's a life in one year!'' 

 

MY THANKSGIVING

 • 25.11.2012, 20:03

Hey peeppz♥ Noen spurte om jeg kunne skrive et innlegg om min thansgiving. Hadde tenkt til det, men når jeg la inn alle bildene på dataen ble jeg ikke fornøyd med dem og bare halvparten funket så jeg gjorde det ikke. Meeeen, gjør det nå! 

Så vi dro til en hytte vertsfamilien min har ved en innsjø for å feire thanksgiving. Vi fikk besøk av et vennepar av dem som også er naboene våre. Det de hadde som mat, som jeg hadde smakt før var kalkun og potetmos. Og selvfølgelig forskjellig typer grønnsaker. Men de hadde mye annet også, f eks rød potetstappe av et slag, kremerte eller noe sånt - løk, stuffing osv. Tok et bilde av all maten jeg hadde på tallerkenen men det ble så skurrete så legger det ikke ut.. 

Så her så dere litt av maten vi hadde. Kan egentlig ikke beskrives, det må oppleves! Jeg likte faktisk maten godt. Det hele minte meg om jul og julemat på en måte, bortsett fra at det var bedre. Noe utrolig som skjedde var at det plutselig begynte å snø masse! Så etter middagen gikk vi en tur i snøen! 

Noe annet som hører til thanksgiving er Black Friday. Vet ikke om dere har hørt om det før, men det er ett døgn med fullt salg på alle butikker. De fleste butikkene starter midnatt til fredag. Så jeg sov over hos en venninde som heter Katie med Malia og Oda. Vi stod opp kvart på 4 på morningen for å dra å shoppe med en hel jentegjeng. Var ikke ferdig med shoppingen før i 4-tiden på ettermiddagen! 

Holdt på å glemme en ting! Rundt middagsbordet på thanksgiving så går man en runde og hver person må si noe de er takknemlige for! Min takk var ca sånn her:
'' I'm thankful for being able to be here in the U.S a whole year. I want to thank Robbie and Jim for letting me stay with them. And I'm so thankful for having two families, one in Norway and one here in America.'' Skriv hva du er takknemlig for i kommentarfeltet!

LIPSTICK FROM COVERGIRL

 • 25.11.2012, 00:20

Heihei♥ Hadde tid til å blogge, men visste ikke hva jeg skulle blogge om så jeg blogger om leppestiften min fra Covergirl. Kjøpte den for litt siden og digger den! Er en farge som heter 260. Den er ikke for rød og ikke for lys. Noe annet er at den sitter på lenge. Selvom jeg ikke føler at den er på lenger så ser jeg meg i speilet og leppene mine har fortsatt en rødrosa farge!

Dere kan kjøpe den fra Covergirls hjemmeside, HER er en direkte link!

Hva syntes dere om den?

HVORDAN JEG SPISER

 • 24.11.2012, 05:10

Hei dere♥ Noen spørte meg i forrige innlegg om jeg kunne legge ut et innlegg om hvordan jeg spiser, vekt osv og la igjen noen spørsmål som han/hun ville at jeg skulle svare på. 

Det første spørsmålet var hvordan jeg spiste på en dag. Jeg starter alltid dagen med frokost, det er et veldig viktig måltid syntes jeg for det får forbrenningen i gang og gir deg energi. Om du ikke er sulten om morningen prøv å spis en yoghurt, smoothie eller bare en banan - så lenge du får i deg noe! Spiser som oftest lunsj og så spiser jeg middag når jeg kommer hjem sånn i 5-6 tiden.

Hvordan forholder du deg til godteri og usunne ting ? 1 gang i uken eller tar du litt når du har lyst på ?
Jeg er en sånn person som spiser usunt når jeg vil og tenker ikke så mye over det. Jeg syntes man skal kunne spise det man vil og har lyst på!

Og hvor store mengder er det når du først spiser ?
Det kommer helt an på hvor sulten jeg er eller hvor godt det jeg spiser er. Haha! 

Er det sånn at du kansje bare tar 4 snope ting og en hånd med chips eller pleier du å spise mer når det er noe ?
For å være helt ærlig så er jeg ikke så glad i godteri. Spiser det så å si aldri. Jeg er mer en matglad person enn en godteri person.

Spiser du alltid middag ?
Ja, jeg spiser alltid middag. Jeg syntes det er veldig viktig å spise middag selvom man ikke er så sulten, for om man venter blir man utrolig sulten og spiser enda mer og kanskje mer usunt enn om man har noe planlagt til en tid hver dag.


Og ca hvordan er porsjonen ? Fyller du på flere ganger ?
Jeg spiser jo en tallerken av det som er til middag. Og som sagt, noen ganger er jeg veldig sulten og andre ikke - så det kommer helt an på!

Hvilken størrelse pleier du å bruke i klær ?
Vell, her i USA så forstår jeg ikke helt størrelsene. Noen ganger er det greit med S,M & L men andre ganger er det 42,36 osv og noen ganger bare 12,14 osv. Men jeg bruker som regel medium. Om jeg vil noe skal sitte stramt på meg bruker jeg small og om jeg vil noe skal være ekstra stort bruker jeg large. 

Jeg syntes det er veldig trist med folk som bruker mye tid til å tenke på hvor mye kalorier det er i den retten og hvor mye sukker det er i den andre. Jeg syntes man burde spise det man vil så lenge man kan og så lenge man ikke spiser det samme hele tiden! Det er ikke bra med for mye av det gode. Men alt i alt så syntes jeg ikke vi skal tenke så mye på vekten våres. Fokuser heller på å være gode mennesker og ha det bra med dere selv!

ANTREKK 17.NOVEMBER

 • 17.11.2012, 22:27

Heihei! Her er det jeg har på meg i dag.


Bukse - Juicy // Topp - Ralp Lauren // Vest - Olive&Oak // Jakke - H&M

Hva syntes dere?

MY DAY

 • 17.11.2012, 21:56

Hei♥ I dag har jeg egentlig bare skypet med folk hjemmefra. Er utrolig koselig å se dem og snakke med dem! Så dro vertsfamilien min og jeg ut på lunsj.


Lillebror og meg

Etterpå skal jeg på en ''internasjonal'' middag og så må jeg skrive ferdig et essay om miljøet..

Hva skal dere idag?

TO SERIER SOM FÅR MEG I GODT HUMØR

 • 17.11.2012, 18:24

 
Hei dere! Ville anbefale to forskjellige serier til dere som dere kan se på om dere er i dårlig humør eller om dere kjeder dere veldig. Den første er two and a half men.Jeg klarer virkelig ikke la være å le når jeg ser denne serien her! Måten de snakker på, kroppsspråket de viser og hva de sier til hverandre blir hysterisk morsomt alt i alt. Dette er virkelig en serie man kan sitte
å se på i timesvis. Den gir ikke så mye mening og det er ikke noe spennende action som skjer, så det er vel ikke så mye å følge med på. Men den er super for å få et smil om munnen!

Et annet program som kan få deg til å le til tårene triller er the Simpsons. Jeg husker jeg så filmen på kino når den kom ut. Jeg har aldri ledd så mye i hele mitt liv! Jeg tror vi alle kan si oss enige i om at Simpsons er noe helt spesielt!Simpsons har alltid vært en familieserie, men i senere tid har de prøvd å holde følge med serier som American Dad og Family Guy, det merkes at det tar inn mer upassende saker for ungdommer, deres seneste avsnitt er et eksempel på det. Trykk HER for å vite mer! 
 

 
Bildekilder:
http://www.google.com/imgres?num=10&hl=en&newwindow=1&tbo=d&tbm=isch&tbnid=KVYOoDMkqD297M:&imgrefurl=http://www.fanpop.com/spots/two-and-a-half-men/images/17778953/title/two-half-men&docid=ndrWqEmo_Mv_EM&imgurl=http://images4.fanpop.com/image/photos/17700000/Two-and-a-Half-Men-two-and-a-half-men-17778953-2480-1654.jpg&w=2480&h=1654&ei=JcumUMSwNaqBygGqqYHwCA&zoom=1&iact=hc&vpx=1215&vpy=264&dur=202&hovh=182&hovw=274&tx=170&ty=79&sig=108417916290034583283&page=1&tbnh=138&tbnw=208&start=0&ndsp=49&ved=1t:429,r:46,s:0,i:280&biw=1821&bih=855
http://www.google.com/imgres?hl=en&newwindow=1&tbo=d&tbm=isch&tbnid=eRTywSkckj0x9M:&imgrefurl=http://www.backofthecerealbox.com/2009/09/larcenous-interjection.html&docid=U3mJUi0gV4yhhM&imgurl=http://1.bp.blogspot.com/_1I7KiCuAU4k/Sq_civyVxZI/AAAAAAAAFGo/Xc30rg1yfIo/s400/simpsons_yoink.jpg&w=400&h=267&ei=q8umUM_WDcjiyAHDtoCwBQ&zoom=1&iact=rc&dur=6&sig=108417916290034583283&page=3&tbnh=136&tbnw=204&start=83&ndsp=49&ved=1t:429,r:89,s:0,i:409&tx=109&ty=-93&biw=1821&bih=775

HEI KJÆRE LESERE

 • 15.11.2012, 04:11

Hei dere♥ Jeg vil skrive et innlegg nå, for jeg vet selv jeg har blitt en veldig dårlig blogger - og jeg beklager! Jeg syntes det er så utrolig at dere fortsatt leser når jeg ikke blogger og jeg setter veldig stor pris på det! Jeg har utrolig mye å gjøre nå om dagen, for livet her borte er ikke bare lett. Jeg skal prøve så godt jeg kan å blogge når det er noe spesielt som skjer og når jeg har tid til det, så det blir litt her og derblogging nå i tiden fremover, beklager så mye for det! 

Men på en annen side, om dere vil fortsette å følge meg på noen måte så oppdaterer jeg instagram og twitter nesten hver dag og noen ganger flere ganger om dagen.

Så om dere vil følge meg videre/bedre så følg meg her! Dere kan også like siden min på facebook HER for å se når jeg har lagt ut innlegg på bloggen.

Så for dere som ikke gidder lese alt jeg skriver; Jeg tar en halveis pause fra bloggen nå en liten tid - fordi det er så mye som skjer for meg her borte. Men om du vil fortsette å følge meg så kan du følge meg på instagram og twitter og jeg vil oppdatere bilder osv der! 

Så vi blogges snart!

Skal du følge meg videre?

MY FAVORITE SONG ATM

 • 12.11.2012, 04:07

Liker dere den?

HVA OM DU HADDE MØTT DEG SELV?

 • 11.11.2012, 16:32

Jeg har hatt er litt rar tanke i hodet en stund nå og tenkte jeg ville dele den med dere. Hva om du møtte deg selv? Tenk på hvordan du oppfører deg mot andre, enten det er venner eller folk du ikke kjenner så godt. Smiler du mye? Er du hyggelig mot folk du ikke kjenner? Hva slags holdning har du? Snakker du med folk, eller bare står du der og forventer at folk skal snakke til deg? Er du snill? Gir du komplimenter? Tenk på hvordan du faktisk fremstår for andre.Hadde du likt deg selv om du hadde møtt deg? Hvorfor/hvorfor ikke?

 

I'LL TAKE YOU TO THE CANDY SHOP

 • 07.11.2012, 02:35
ANTREKK 4. NOVEMBER

 • 05.11.2012, 01:50

Heihei alle sammen♥ I går var jeg på en halloween fest. Det var utrolig gøy! En ordentlig organisert fest, så var ikke noe tull! I dag dro Robbie, Marra og jeg til Stillwater som er en utrolig gammel by en time unna. Var utrolig koselig der, masse antikk butikker og hyggelige mennesker. 

 


Bukse - juicy couture // Genser - forever 21 // vest - olive&oak // jakke - H&M

Hva syntes dere? 

THIS FRIDAY

 • 03.11.2012, 02:36

Heihei♥ I dag hadde alle fri fra skolen så Liza, Katie, Cydney, Oda og jeg dro på the Original Pancake House for å spise lunsj sammen. Vet dietten min egentlig skulle ha startet, men den starter seriøst i morgen, lover. 

Etterpå dro Cydney, Oda og jeg for å finne kostyme til halloween festen i morgen. Oda fant en skikkelig søt cheerleader drakt og jeg fant/lagde et kostyme som er hemmelig til i morgen.

Hva har dere gjort idag? Noen som vil gjette hva slags kostyme jeg har?

juliedaae

Instagram: Juliedaae1 Twitter: Juliedaae Mail: Julie_D@live.no

juliedaae ToppBlogg - toppliste for bloggere

Search

Bloggdesign

hits