juliedaae ToppBlogg - toppliste for bloggere

FARGET HÅRET SVART

 • 16.09.2016, 20:01

GOD FREDAG ALLE SAMMEN! ÅH endelig! Denne uken her har virkelig vært lang, så er faktisk så utrolig deilig at det endelig er siste dag. Har en time igjen i dag som jeg må løpe til nå, men så er det offisielt helg! I dag skal vi ut, er Ingrid sin siste helg her før hun drar hjem neste uke. I morgen skal vi til West Acres og slappe helt av og bare ikke gjøre noen ting vi gjøre. Blir herlig.

Ser ikke ut i dag så alle bildene vi tok ble bare fail. Men fant dette bildet her i arkivet, har vell brukt det som header en gang i tiden, igjen, er derfor bildet ikke blir større. Er fra Kroatia når Andrea og jeg farget håret vårt hjemme, og mitt ble farget kull svart. Kjenner nesten ikke meg selv igjen, men hva syntes dere?? Er så lei av farget jeg har nå så vil farge det snart.

Men farge det tilbake til svart?? Eller lysere?

 

UPDATE

 • 14.09.2016, 19:13

Heihei alle sammen ♥ Blitt noen dager siden nå, men her kommer en liten update. Jeg har begynt den nye jobben min!!! - og det er utrolig gøy! Er norsk hjelpelærer så møtte med elever i går og skal møte med en i dag for å hjelpe de med å lære norsk. Noen av dem er jo så flinke også! Blir helt imponert. 

Utenom det er skolen og fagene i gang for fullt så dagene blir egentlig fulle av skoleoppgaver og skoletanker. Er veldig veldig glad det er Onsdag, som er favoritt dagen min i løpet av uken. Rett og slett fordi det er halvveis, så nå er det bare to dager igjen til Fredag (!!!) Er utrolig hvor mye jeg faktisk gleder meg til helg og bare det å sove til lenger enn 7. 

Ser nå på disse bildene at kroppen ikke har fått så mye sol i det siste, haha. Skummelt hvor likblek jeg er egentlig. 

Men jaja, håper alle får en strålende Onsdag♥
 

9/11 I USA

 • 11.09.2016, 22:30

Heihei! For dere som har lest bloggen min en stund ser dere kanskje at jeg har brukt disse bildene før. Grunnen er at jeg har vært på biblioteket i hele dag og glemte kameraet mitt hjemme og rekker ikke dra hjemom og hente det og komme tilbake før middag (er derfor bildene ikke blir st;rre heller) .. Men lover at de har gjort det samme i år

Som de fleste kanskje vet er det 9/11 i dag. Og her i USA markeres det virkelig. Disse små flaggene er plassert rundt kampus, og om jeg husker riktig så er det like mange flagg som personer som ble borte under denne tragedien. Utrolig fin måte å minnes de på, og vise pårørende at de ikke er glemt heller.

GAMEDAY

 • 10.09.2016, 23:50

Heihei ♥ I dag er det Cobber Gameday, så da har vi alle kledd oss ut i Concordia klær, og farger. Vi vant heldigvis fotballkampen i dag så alle er i superhumør! I dag skal vi ha tacokveld, så gleder meg masse til det - og for de som ikke visste det er Ingrid på besøk (!!!!!) så det er utrolig utrolig hyggelig. 


Håper alle har en super Lørdag ♥

DINING SERVICES

 • 09.09.2016, 04:21

Heihei! Som jeg sa skulle jeg prøve å legge ut et innlegg om Dining Services, som er kantina her borte. Så nå har Ingrid og jeg vært der borte og tatt bilder. Ble litt dårlige bilder noen av dem, men fant ikke det ut før jeg kom hjem, så er ikke alt jeg legger ut bilder av. Men ble fortsatt en god del. Så DShar flere forskjellige ''stasjoner'' på en måte. Du tar en tallerken i den str du trenger, og fyller den med mat, tar med deg kniv og gaffel og drikke og går å setter deg. Haha, veldig enkelt og greit! En ting de er veldig flinke på her, som jeg vet ikke vi var så flinke til hjemme er å rydde opp etter seg. Er en veldig fin kultur med å ta med seg sin egen tallerken og sitt rot, og sette det fra seg på ett sånt bånd som går rundt og rundt. Som dere ser på det øverste bildet, så er første ''stasjon'' til høyre når vi kommer inn, og heter ''Fillings''. På denne stasjonen er det nesten som Subway, du velger brød, om du vil toaste eller ikke, og hva du vil ha på av kjøtt, grønnsaker og ost. Her er det tunfiskpatè en gang i måneden eller mer sjeldent, og de bytter litt på kjøttet noen ganger, men er som regel det samme. Neste stasjon, som dere ser her, er ''explore''. Her har de nytt tema hver dag/uke. Så her er alt fra nudler og ris, til kebab. 
Under her er ''stasjonen'' ved siden av, som heter ''comfort''. Skjønner ikke egentlig hvorfor den har fått det navnet, men her er det alltid en type kjøtt, med en type poteter og grønnsaker. Så når vi tok bilde var det kylling og poteter. 
Så kommer ''Slice'', hvor det alltid er pizza, haha. Er noen forskjellige pizzaer fra nå til da, men nesten alltid en med pepperoni, og en med kjøttbiter på. Deretter kommer ''al Dente'', som dere ser. Her er det forskjellige typer spaghetti eller pasta, med forskjellige sauser. Så kommer ''Sizzle'', her stod det et menneske, så håper det er greit for henne at jeg legger ut dette bildet.. Her er det ihvertfall en hamburger-bar, på en måte. Her er det alltid hamburgerkjøtt, eller kyllingfilè, pluss en annen type kjøtt som varierer, og hamburger brød. Er også da forskjellige grønnsaker du kan ta på. Helt til venstre her så er det også forskjellige, vet ikke helt hva jeg skal kalle det, men snacks liksom. Kan være frityrstekt ost og skinke, brokkoli, eller fries. Så kommer den værste av de alle, ''bliss''. Her er det, uheldigvis, alltid noe søtt. Kaker, cookies, forskjellige typer is, osv. Nå kommer ikke dette med, for jeg har ikke vid nok linse, men i midten av alt sammen så er det en stor salatbar. Så man kan også lage seg en salat, og er ikke bar usunne alternativer! På den ene enden av salatbaren er det forskjellig suppe hver dag, og på den andre så er det også noe spesielt fra dag til dag. I går var det f.eks. tacosalat man kunne lage seg. På denne salatbaren også så er det en omelett-stasjon, hvor du fyller en kopp med forskjellige ingredienser som sopp, løk, tomater osv, også lager du en omelett. Ble dessverre ikke noe bra bilder av det.. En annen stasjon i midten er også en stasjon med mange forskjellige typer frokostblanding, som jeg heller ikke fikk noe bra bilde av. Men her er det også frukt, og yoghurt. Du man riste brød og ha på syltetøy eller peanøttsmør og sånne ''frokost'' ting. 

Så til drikke har vi forskjellig typer kaffe, drikker ikke så mye kaffe så er ikke så mye der egentlig. Og en drikkestasjon med forskjellig brus, og juice - og selvfølgelig vann. 


Så det var vell egentlig det. Igjen, ble et lite innlegg for de spesielt interesserte! Så kanskje ikke det de fleste vil lese om, men nå er det her da. 

Hva syntes dere? 

5 FORDELER MED CONCORDIA

 • 06.09.2016, 00:17

Hei dere ♥ Så, nå har jeg gått litt frem og tilbake for å finne ut hva jeg skal blogge om i dag. Beklager at det ikke blir så ofte som før, men jeg gjør faktisk ikke så mye om dagen bortsett fra å være på skolen eller biblioteket. Men jeg tenkte jeg kunne legge ut ett innlegg om fordeler ved å gå på denne skolen. Jeg har samlet en liste over negative ting også over årene, men har bestemt meg for å holde denne bloggen så positiv som mulig. Om dere vil høre noen negative sider, så bare si ifra - for ingenting er bare positivt.

Skjønner at ikke alle kommer til å lese dette innlegget for blir litt langt, så blir vell mer for de spesielt interesserte.


1.Små klasser: For det første, så har Kanutte og jeg blitt litt enige om at en av de beste tingene ved Concordia er at her er det små klasser, hvor det varierer mellom 5-6 stk til kanskje 20-25. Dette gjør at man får veldig god oppfølging av lærere, og man tørr å si sin mening i timen.

2. Lærere: For det andre, så syntes jeg faktisk at lærerne og de som jobber her utgjør en stor del av det å gå her. Er jo alltid lærere man ikke er fornøyd med, men jeg føler at en stor forskjell her er at lærerne vil virkelig at du skal gjøre det bra.

Ett eksempel på dette kan være at mitt første år hadde jeg en veldig vanskelig klasse, og jeg holdt på å stryke. Læreren min sa ifra til meg at jeg kanskje burde droppe hele faget, noe som var uakseptabelt i forhold til credits og Lånekassen. Etter å ha forklart dette, tok han to timer hver uke ut av sin egen timeplan og møtte meg privat for å gå gjennom det vi hadde gjort i timen og forklare dette til meg på en annen måte. Endte opp med å stå i faget, men hadde ikke klart det uten hans hjelp!

3. Ressurser: Jeg syntes en veldig viktig ting er at her får du hjelp. Vi har et ''Writing center'' som hjelper med å lage en outline for det essayet du skal skrive, eller leser over og retter det du har skrevet, og hjelper også til med citations. Er jo flere type måter å skrive på her, og alle lærere liker forskjellig og da er sitering forskjellig også. Så da blir man ihvertfall ikke trukket ned på det! Og som internasjonal er jeg veldig takknemlig for dette.

Det er også hjelp å få om du sliter med et spesielt fag. Da kan du søke om en hjelpelærer, som er en annen elev som har fått god karakter i dette faget. Denne personen møter deg da kanskje to ganger i uken og hjelper deg gjøre det bedre.

Alt dette er også inkludert i skolepenger, sånn at det blir ''gratis''.

4. Mat/Kantina: Dette er kanskje en merkelig ting å ha her, men fortsatt litt viktig. Vi har to steder som selger mat her på campus. Den største er Dining Services, hvor du velger en Meal Plan, som bestemmer hvor mange måltider du får i uken. Siden jeg og Kanutte bor utenfor campus så har vi for eksempel bare ett måltid om dagen på skolen og resten lager vi hjemme. Dette er ca $12 per måltid, noe jeg syntes er altfor altfor dyrt - men denne prisen blir lagt inn i skolepengene dine. Du sveiper ID-kortet ditt og er inne i kantinen på en måte, og når du først er inne så er det buffe. Så veldig bra for de som trenger mye mat da. Tenkte jeg egentlig kan lage ett eget innlegg om dette om det er noe dere vil høre om.

Det andre alternativet er Maize, som er oppe til klokken 22:00. Her kan du kjøpe alt fra brødprodukter, yoghurt og frukt til forskjellige middager eller dagens som de har.

5. Du kan gjøre feil: Noe jeg virkelig setter pris på når det gjelder det amerikasnke skolesystemet er hvordan det er delt opp i hvert fag. I Norge, så er eksamen nesten alt. Stryker du på eksamen så har du så og si strøket i hele faget, men det gjør du ikke her. Alle lærere gjør dette forskjellig selvfølgelig, men noe de har til felles er at alt du gjør i timen teller. Alle innleveringer og presentasjoner, og såklart alle prøver. Er flere lærere jeg har hatt hvor eksamen teller like mye alle andre prøver, eller like mye som essayene vi har skrevet. Og nå er det sikkert noen som tenker at ''serr drit lett'', men det er det ikke. Dette er en fordel, men er også en liten ulempe fordi alt tar plutselig veldig mye tid, for alt teller. Jeg har ikke råd til å vente til en måned før eksamen på å øve, det er andre uke av skolen og jeg øver allerede. Så blir veldig mye tid på biblioteket og ikke noe tid til å slappe av. Men jeg liker det at jeg trenger ikke få A på alle prøver, for kan være materiale jeg ikke forstår i det hele tatt og gjør det dårlig på. Hvis det gir mening.

Føler jeg kunne skrevet en hel bok om dette her, og mye mer om de forskjellige temaene - men blir veldig kjedelig for dere å lese i lengen.

Så creds til alle som leste igjennom! ♥
 

OVERSTÅTT

 • 02.09.2016, 19:18ENDELIG FREDAG! Åh kjempedeilig. Første uken av siste året mitt er nå overstått, enda det var en kort uke. Har vært i alle klassene mine nå og det blir virkelig mye å gjøre dette semesteret her, så gruer meg litt til all tid jeg må bruke på det jeg ikke har så lyst til, men alt virker også veldig spennende! Hadde min første time med behavioral neuroscience i dag, og det er vell den klassen jeg er mest bekymret for. Men så lenge det er interessant så pleier det å gå fint. Gleder meg veldig til alle psykologi- og sosiologi - klassene dette året her. 

På mandag, onsdag og fredag har jeg, Behavioral Neuroscience og Gender, Self, and Society. Mens på Tirsdager og Torsdager begynner Kanutte og jeg dagen med en time som heter Coaching Football, som består av 3 jenter inkludert oss og fotballlaget egentlig. Vi kan jo ingenting om amerikansk fotball, så blir jo veldig interessant. Godt vi har mange i dem timen som kan hjelpe oss, haha. Etter det har jeg Cross Cultural Psychology og avslutter med Global Development Issues. Grunnen til at jeg tar sosiologi klasser også er fordi jeg har bestemt at jeg vil ta en sosiologi minor i tillegg til psykologi. Bare sånn for de som lurte. I dag skal vi norske ut å spise sammen, så det blir en veldig hyggelig måte og avslutte uken på ♥ Håper alle får en strålende helg! 

ALLTID I SKOLEVESKEN

 • 01.09.2016, 16:53

Heihei ♥ Tenkte jeg skulle dele med dere en gjenstand jeg ikke klarer meg uten her borte, nemlig en planner. Jeg har aldri hatt eller trengt det før, men etter hjernerystelsen min første året, så ble det tvunget på meg som en del av hjerneterapien jeg måtte gå til. Og nå syntes jeg det er helt fantastisk. Her kan jeg legge inn alle viktige datoer med en gang, når ting skal være ferdig, når eksamener osv. Nå som jeg har fått jobb i år legger jeg inn de dagene jeg jobber også. Veldig greit når jeg skal planlegge noe fremover og allerede har skrevet ned alt jeg skal fremover så jeg ikke lar noe gå over hverandre. 

Nå er jeg litt misfornøyd med disse bildene, og føler jeg kunne gjort bedre. Men om jeg skal ha tid til å blogge i dag må det bare bli sånn. Har neste time om en drøy halvtime, så er jeg ikke ferdig før senere. Etterpå må Kanutte og jeg gå til banken og få ut sjekker for å kunne betale leien, som var due i dag. Utrolig at vi ikke kan betale over nettet, men sånn er det nå her. 

Håper alle får en strålende Torsdag ♥

HOME IS WHERE THE HEART IS

 • 30.08.2016, 22:20

Heihei ♥ Kjøpte dette smykket til Kanutte i bursdagsgave, og kjøpte også ett til meg selv siden jeg syntes det var så fint. Så nå har vi samme!

Moorhead er der hvor hjertet er inngravert og formen er staten Minnesota. Er jo her vi møttes, og bor sammen nå så syntes det kan være et fint vennskaps-smykke. Hanne, som jeg også har møtt her som gikk på Concordia har også ett slikt smykke, så hun er også med i vennskapssirkelen. 

Jeg har jo bodd i Minnesota i 3 år allerede, dette blir mitt fjerde. Så denne staten er mitt andre hjem. Jeg har verstfamilier og venner her som jeg bryr meg veldig om, og etter dette året blir det forferdelig vanskelig for meg å dra for jeg kommer ikke tilbake. Heldigvis har jeg de Norske jeg har møtt her, som jeg får sett igjen hjemme ♥

LITEN OPPDATERING

 • 30.08.2016, 00:39

 

Hei dere♥ Nå er det noen dager siden sist! Har vært utrolig hektisk her borte med innflytting, oppsetting av bord og stoler og handling av nye ting. Hadde ikke regnet med at vi trengte SÅ mye til den nye leiligheten, så svir i sjela over hvor mye penger som har gått nå. Men nå har vi endelig fått inn sofaer og TVen som vi hadde fra før, og alt annet er også på plass. Utenom internett, som også er noe av grunnen til at dere ikke har hørt fra meg på noen dager. Så nå sitter jeg på skolen og stjeler litt her, haha. 

Har vært litt rundt på campus og tatt litt bilder til dere ihvertfall! Skal nok legge ut ett innlegg snart med litt bilder jeg har tatt nå de dagene her. Er kjempehyggelig da, det er 36 nye internasjonale studenter i år, fra 21 forskjellige land! International orientation ble avsluttet i går, så nå håper jeg at jeg får møtt alle sammen! Har møtt noen få og de virker utrolig hyggelige. Er også to fra Norge, så hurramegrundt for det!! I morgen skal det siste fikses, vi må til forsikrings kontoret og fikse betaling for leiligheten, så må jeg fikse et skjema som gjør at jeg får lov til å jobbe her på skolen. Har fått jobb som norsk hjelpelærer og som lærer på tirsdager, så det blir jo artig. 

 

Håper alle har hatt en super mandag der hjemme ♥

ENDELIG FREMME

 • 26.08.2016, 06:12

God morgen alle sammen ♥ Der hjemme er vel klokken tidlig om morgenen og de fleste står vell opp snart for å gå på jobb eller skole. På denne siden av dammen derimot er klokken akkurat blitt 23:00 og Kanutte og jeg har akkurat lagt oss i sengene på hotellet i Fargo. Etter å ha reist så lenge er vi helt ferdige nå og orker ikke gjøre noe som helst. Så vi ligget å ser på tv, men tenkte jeg skulle dele litt bilder fra reisen over.

Vi møtte jo Ulrik og Knut-Erik på Gardemoen. Ulrik tok flyet med Kanutte og meg fra Norge - Danmark - Chicago, mens Knut-Erik dro med et annet fly. Så de to har landet i Minneapolis og må kjøre opp hit i natt.


I morgen tidlig må vi møte opp i den nye leiligheten og ha en check-in hvor vi endelig får nøklene. Så nå håper jeg virkelig alt går etter planen og at leiligheten er i orden. Man vet aldri her borte.

Håper alle dere hjemme har en flott dag ♥

PLANLEGGING PÅ G

 • 15.08.2016, 13:24

God mandags morgen ♥ I dag har jeg begynt å planlegge litt av hva jeg må har gjort før jeg reiser tilbake til USA om litt over en uke. Begynner å glede meg veldig til å komme tilbake til skolebenken. Noe som sikkert høres litt rart ut, men kan bli for mye ferie også syntes nå jeg da.

Så, det første jeg må gjøre er å ringe landlorden vår, noe jeg må få gjort i morgen ettersom jeg jobber kveld i dag, pga tidsforskjellen. Jeg må ringe for å avtale gjennomgangen av leiligheten vår for å få nøkkel.

For det andre, når jeg vet dette så må jeg bestille flyttebil så vi får flyttet alt fra storage til leiligheten med en gang vi har fått nøkkel så vi får et sted å sove.

For det tredje må jeg bestille internett, noe jeg kanskje skulle gjort for en uke siden så jeg vet vi får det med en gang. Forrige gang måtte vi vente i to uker så håper det går raskt også.

Vi må også få bestilt hotellrom nærme bilutleien ettersom vi lander sent på kvelden.

Så, må jeg gå gjennom en søknadsprosess for å få SSN, så jeg får lov til å jobbe på campus. Har fått jobb som norsk hjelpelærer, og oversetter, så det kan bli spennende.

Så etter denne uken her blir jeg enda litt klarere, bare jeg får gjort alt annet klart og slipper å stresse med det når vi lander.

Når det gjelder andre småting, skal jeg ta synsstest i morgen for å bestille meg lesebriller. Fant ut det året her at jeg kan ikke sitte på biblioteket i 8 timer om dagen uten, får altfor vondt i hodet. Så håper det hjelper! Utenom det så er det bare å handle inn litt ting som 100 toro poser med kako og forskjellige middager så jeg kan føle meg litt norsk der borte + andre ting jeg bare får i Norge.

Håper alle får en super mandag!

M A N D A G

 • 12.10.2015, 23:00God mandag alle sammen! Ny uke, nye muligheter! Nå vet jeg de fleste tenker at Mandag ikke akkurat er favoritt dagen i uken, men det jeg pleier å tenke er at på Mandag så er det bare to dager til Onsdag. Kommer vi oss til Onsdag så er det bare to dager igjen til Fredag! Så egentlig er Mandag en superduper dag.


Så det merkeligste skjedde i går, vi fikk en hetebølge og plutselig var det 35 grader og sol! I dag er vi tilbake til høsten igjen med regn og vind. Ikke at jeg klager, er veldig glad i dette været! Men var deilig å ha det litt varmt i går altså. Ellers i dag har jeg vært på skolen og nå sitter Kanutte og jeg og gjør lekser, og vi har ingen andre planer i kveld enn å gjøre lekser. Så så spennende liv har vi da. 


//Gammelt bilde//

LØRDAGEN

 • 11.10.2015, 03:01

Heihei alle sammen! I går kom Tobias, broren til Kanutte og en svenske, Emil på besøk! Kjempehyggelig og vi var ute å spiste for å feire bursdagen til Emil. I dag dro vi på NDSU tailgating og fikk tak i billetter!! Så vi var å så på en ordentlig college fotballkamp, det var utrolig morsomt å være ca 15 000 sammen om å se på, istedenfor det beløpet vi har på vår søte lille skole. Jeg syntes også det er mye morsommere å stå å heie og danse hele kampen istedenfor å sitte - så dette var bra! 


Utenom det så har jeg tatt juleklippen i dag, like greit å bli ferdig med den! Selv om det kostet meg under 200-lappen å få klippet meg kjenner jeg at jeg savner norske frisører som gjør en litt grundigere jobb enn det som ble gjort i dag. Men men, bedre enn ingenting! 

Håper alle har hatt en fin helg så langt! 

ENDELIG HØST

 • 08.10.2015, 18:45

God morgen alle sammen! Eller, for dere hjemme er det vel mer kvelden enn morning. I dag er endelig høsten kommet hit også! Vi pleier egentlig ikke ha så mye høst som det vi har hjemme, pleier egentlig å gå rett fra veldig varmt, til veldig kaldt. Men i dag er det overskyet og 13 grader, noe jeg er kjempeglad for. Høsten er helt klart min favoritt årstid. Beklager at bildene ikke er ordentlig redigerte, (kanskje bare jeg som legger merke til det), men ettersom jeg ødela macen min i fjor har jeg nå en pc det ikke går an å oppdatere, så alle online redigerings program eller andre for den saks skyld funker ikke her. Så får ikke redigert som jeg pleide, noe som er litt trist. 

Men ja, planene i dag er først å dra på CEC, så har jeg sosiologi. Etter det  må jeg gjøre ferdig et essay som skal innleveres i morgen, og så må jeg øve på en prøve jeg har i morgen. Så er full fart idag. 

Håper alle der hjemme har hatt en super dag i dag! 

I DET SISTE

 • 08.10.2015, 04:00

Hei hei alle sammen! Nå er det lenge siden altså. Jeg er så dårlig på det her, det å være student her tar faktisk utrolig mye med tid. Men det eneste jeg gjør er vel egentlig å være på biblioteket og jobbe med skole - være i timen - spise og sove. Det er egentlig det for å være ærlig, har aldri brukt så mye tid og energi på noe annet så lenge jeg kan huske.

MEN - på den positive siden så har vi e n d e l i g fått flyttet inn i leiligheten!! Mangler noen småting men det får komme etterhvert syntes jeg. Og det er helt utrolig deilig å ha et sted å dra "hjem" til så langt hjemmefra. Og alle romkameratene kommer over ens, så det er veldig herlig! Skal se om jeg får tatt litt bilder snart og vist dere.

På en annen side var det homecoming i helgen, noe som har helt utrolig gøy. Vi vant fotball kampen mot Bethel (en skole vi ikke har slått på flere år) så var super stemning hele helgen. Var også velsig moro å se de som graduerte i fjor komme tilbake og være med dem.

Så det er det som har skjedd nå egentlig. Denne uken her skjer det faktisk ingenting spennende, har bare prøver og essay som jeg må jobbe med, så har så og si flyttet inn på biblioteket..

Men skal få prøve å bli flinkere å blogge om litt flere forskjellige ting så kanskje det blir gøyere å lese også!

FAMILIE MAN VELGER SELV

 • 23.09.2015, 23:16

"I'm surrounded by great friends and family. I don't know what I would do without them" - Emma Roberts

Heihei alle sammen. Jeg ville egentlig legge ut et innlegg for å forklare hvor takknemlig jeg er for den familien jeg har her.

Det er en helt spesiell tilknytning man får til venner man møter i utlandet. Vi tenkte vel veldig over det nå i helgen fordi det var "family weekend" det er en helg hvor alle familier kommer opp og tilbringer helgen med barna sine her på Concordia. Så alle har familien sin her utenom oss internasjonale. Det var da vi fant ordentlig ut av vi er vår egen lille familie, og jeg kunne ikke bedt om noen bedre.

 

Er så deilig å ha noen her vi kan snakke med om alt, som hjelper hverandre og som alltid er der. Det er disse menneskene jeg gleder meg til å komme tilbake til hvert år.

9/11 I USA

 • 11.09.2015, 23:21Heihei alle sammen. I dag er det som de fleste vet ellevte September, og det marker jo minnedagen for terrorangrepet på USA. Hele campus hadde amerikanske flagg langs gangveiene i dag, utrolig sterkt, men også en veldig fin måte å minnes på istedenfor å bare heise ett flagg. 

 

STATUS OPPDATERING

 • 02.09.2015, 22:57

Heihei alle sammen, tenk at vi faktisk har kommet oss inn i september allerede!!
Skolen er i gang for fullt, så livet mitt er ikke så veldig spennende. Alt jeg gjøre er egentlig å gå på skolen, spise, jobbe med skole, spise og sove. Noe positivt er at det er sommer for fullt. Dere vet når dere er i syden, og når dere puster så er det bare varmt og ekkelt? Og når det endelig blåser er vinden glovarm så den hjelper liksom ikke i det hele tatt? Slik har vi det nå. Luftfuktigheten er 90%, og det er helt sykt. Er utrolig trist at det er så varmt og jeg faktisk er tidssoner unna havet.. MEN MEN vi holder oss positive. Jeg har bare vanskeligheter for å skjønne hva de som faktisk bor her hele sommeren gjør med dagene sine når de ikke har havet. Men de har vell sine enge løsninger regner jeg med.

I helgen fikk jeg gjort alle lekser, og dratt ut ok kost meg på lørdagen. Var kjempegøy, for vi hadde Jersey-tema og jeg elsker å kle meg ut! 
Andre nyheter er vell at leiligheten enda ikke er ferdig så vi har enda ikke fått flyttet inn. Var innom i går og de holder på å male, men vet ikke om badet er fikset enda, så vi får se om vi endelig får flyttet inn snart. Vi har fått låne en luftmadrass av Hanne og Kai, så nå sover vi ihvertfall litt bedre alle sammen, men vi bor fortsatt hos Ida. 

Håper alle har en strålende onsdag!

HVA DE IKKE FORTELLER DEG

 • 29.08.2015, 22:16

Heihei! Jeg hadde heelt glemt hvor mye det egentlig er å gjøre her borte. For å være helt ærlig, når jeg dro bort hit tenkte jeg at college var akkurat som vi ser på film. Og på en måte er det det også. Det er greek life her (ikke på denne skolen så mye fordi det er en privat skole, men på offentlige), men sportene har egne hus og har store hjemmefester, beer pong turneringer og masse festing er en hverdagsting her borte. Så sånn sett så er det som det viser seg på film, men det som ikke vises, og det er jeg ikke hadde forventet er hvor mange timer av dagene som går til å arbeide med skole. Jeg gikk på en skikkelig smell i fjor når det gjaldt skolearbeid og vanskelighetsnivået, for jeg følte jeg kunne alt jeg trengte til prøvene, noe som viste seg å være helt forferdelig galt. 

Det å være her kreves utrolig mye og vanskelig jobbing. Nå har jeg sittet med bare religionsleksene mine i 3 timer, disse leksene er bare til Mandag, har helt nye lekser i samme faget til Onsdag igjen. Har 4 fag til jeg må jobbe med i helgen, men måtte ta en pause nå for får veldig vondt i hodet, haha. 

Jeg vet noen av dere kanskje sitter å tenker at jeg ikke har noen ting å klage over, at jeg har valgt dette helt selv. Og dere har helt rett, dette er studieretningen og skolen jeg valgte å ta utdannelsen min på, dette er mitt valg. Men det suger fortsatt å ikke kunne gjøre så mye annet når man først har fri i helgen enn å forberede seg på uken som kommer. 

Forhåpentligvis kommer jeg ihvertfall halvveis nå i dag og kan forsatt gjøre noe annet på kvelden å jobbe i morgen også. Så ikke misforstå meg på noen som helst måte. Jeg vet hva som skal til, og jeg vet at å jobbe masse med skole lønner seg og er nødvendig, men noooen dager, sånn som i dag hadde vært greit å hatt et friår.. eller noe sånt noe, for dette krever all energi og fokus. 

Uansett så håper jeg alle får en super duper helg og koser seg masse masse idag ♥♥

ANBEFALER ALLE Å TA EN TITT PÅ DETTE

 • 27.08.2015, 18:29

heihei alle sammen! I dag er det første skoledag!! Gleder meg faktisk veldig. Har bare en time på Tirsdager og Torsdager og det er sosiologi, noe som er kjempemoro! Så dette blir kjempebra. Har en del timer Mandag, Onsdag og Fredag, men det er jo bare å jobbe på egentlig.

Jeg ville legge ut et innlegg i dag om noe Concordia har gjort, som gjør meg veldig stolt over å gå her. Det er en liten gutt som heter Dalton Lundon som har en sykdom som er forkortet FA. Jeg vet ikke så mye om denne sykdommen annet enn at den angriper nervesystemet og ikke har en kur. Dette gjør at livet til den som har det er veldig veldig kort. Og dette har Dalton. Så det skolen min har gjort er at de har tatt han med på laget, han har fått litt fotball utstyr og skal fått sitt eget skap i garderoben. Jeg syntes det er veldig rørende og veldig inspirerende å se på, og jeg håper at vi også kan lære mye av denne nydelige lille gutten.

aVT9e-Byoww

Anbefaler alle å ta en titt på denne videoen her, utrolig rørende. 

Hvis ikke videoen funker hos deg, bare trykk på den så kommer dere inn på youtube linken! 

CAMPUS

 • 25.08.2015, 21:58

Heihei alle sammen! Har gått litt rundt på campus i dag og tatt litt bilder til dere. Noe jeg syntes er veldig amerikansk er jo alt man kan få med navnet ' Concordia ' stemplet på. Stolthet over skolen er veldig veldig viktig her, og man kan vise det på veldig mange merkelige måter. Det er jo standarden men gensere, bukser, luer osv. Men vi har også kopper, klokker, bamser, drikkeflasker, nøkkelringer osv osv. Utrolig morsomt! 


Dette er Niblet, som er maskoten vår! dødssøt 

Nå skal Kanutte og jeg komme oss på Target for å handle inn bøker til skolestart på Torsdag. 

vi snakkes! 

BILDER AV LEILIGHETEN

 • 24.08.2015, 13:17

Heihei! Nå vil jeg bare si ifra med en gang at dette ikke er et klage-innlegg. Men har fått spørsmål om jeg kan legge ut bildet av leiligheten jeg beskrev i forrige innlegg.

Her kan dere se hvor ekkel dusjen er, og at taket flasser av. I tillegg til dette henger ikke dørhåndtakene ordentlig på. Det var noen og vasket der fredag, og når vi var innom i går er det fortsatt fultig på gulvet på badet og i stuen utenfor, noe som tyder på fuktskader.

Av sikkerhetsmessig grunner kan jeg ikke legge ut mer detaljerte bilder.

Men utenom alt dette er jeg veldig fornøyd faktisk. Hadde jeg vært i Norge hadde jeg jo prøvd å finne meg en finere leilighet men dette er på landet i USA så til å være her syntes jeg den er helt ok.

 

Og bare vi får bort mugg og ekle ting og får flyttet inn blir nok alt bedre. Vi skal opp til dem i dag og snakke om dette her så gleder meg til det, skal holde dere oppdatert.

FREMME PÅ COLLEGE

 • 22.08.2015, 15:41

Heihei alle sammen! Da har jeg endelig konmet meg frem og er tilbake på Concordia. I går hilste vi på alle de nye internasjonale studentene, noe som var super morsomt! De har orientstion nå denne uken og neste uke kommer alle de nye første klassingene så det blir veldig spennende!

Utenom det så var vi og fikk leiligheten i går som viste seg å være en liten skuffelse. De forrige leietakerne flyttet ut første august så vi har betalt for leiligheten i en måned allerede, men det var skittent over alt og gamle fettflekker på komfyren, det var tykke spindelvev, dørhåndtakene satt ikke fast og dusjen var et eneste mareritt. Vi har heller ikke fått på dører til soverommene, så forrige familien må ha hatt en skikkelig "open door policy" men jeg syntes det er litt greit med privatliv. Disse dørene har jo de vi leier av signert på at skulle være fikset innen vi kom..

Så vi gikk jo gjennom alt som var feil og ekkelt med han som ga oss nøkkelen, og han sa han skulle fikse det samme dagen. Vi var innom på kvelden i går og det var bare vasket litt, kontoret dems er jo stengt på lørdager og søndager så håper det blir fikset til mandag så vi kan begynne å flytte inn.

Dette bildet er fra i går når vi gikk en liten kveldstur. Det er jo så deilig temperatur her nå så er ihvertfall veldig glad for det!

Dette klokketårnet er liksom et av kjennetegnene til Concordia. Så tenkte å ta et bilde av det også. Skal prøve å få tatt litt flere bilder iløpet av helgen også. Kommer jo til å ha litt tid ettersom jeg ikke får flyttet inn likevel :)

Håper alle har en strålende lørdag!

juliedaae

Instagram: Juliedaae1 Twitter: Juliedaae Mail: Julie_D@live.no

juliedaae ToppBlogg - toppliste for bloggere

Search

Bloggdesign

hits