juliedaae ToppBlogg - toppliste for bloggere

5 FORDELER MED CONCORDIA

  • 06.09.2016, 00:17

Hei dere ♥ Så, nå har jeg gått litt frem og tilbake for å finne ut hva jeg skal blogge om i dag. Beklager at det ikke blir så ofte som før, men jeg gjør faktisk ikke så mye om dagen bortsett fra å være på skolen eller biblioteket. Men jeg tenkte jeg kunne legge ut ett innlegg om fordeler ved å gå på denne skolen. Jeg har samlet en liste over negative ting også over årene, men har bestemt meg for å holde denne bloggen så positiv som mulig. Om dere vil høre noen negative sider, så bare si ifra - for ingenting er bare positivt.

Skjønner at ikke alle kommer til å lese dette innlegget for blir litt langt, så blir vell mer for de spesielt interesserte.


1.Små klasser: For det første, så har Kanutte og jeg blitt litt enige om at en av de beste tingene ved Concordia er at her er det små klasser, hvor det varierer mellom 5-6 stk til kanskje 20-25. Dette gjør at man får veldig god oppfølging av lærere, og man tørr å si sin mening i timen.

2. Lærere: For det andre, så syntes jeg faktisk at lærerne og de som jobber her utgjør en stor del av det å gå her. Er jo alltid lærere man ikke er fornøyd med, men jeg føler at en stor forskjell her er at lærerne vil virkelig at du skal gjøre det bra.

Ett eksempel på dette kan være at mitt første år hadde jeg en veldig vanskelig klasse, og jeg holdt på å stryke. Læreren min sa ifra til meg at jeg kanskje burde droppe hele faget, noe som var uakseptabelt i forhold til credits og Lånekassen. Etter å ha forklart dette, tok han to timer hver uke ut av sin egen timeplan og møtte meg privat for å gå gjennom det vi hadde gjort i timen og forklare dette til meg på en annen måte. Endte opp med å stå i faget, men hadde ikke klart det uten hans hjelp!

3. Ressurser: Jeg syntes en veldig viktig ting er at her får du hjelp. Vi har et ''Writing center'' som hjelper med å lage en outline for det essayet du skal skrive, eller leser over og retter det du har skrevet, og hjelper også til med citations. Er jo flere type måter å skrive på her, og alle lærere liker forskjellig og da er sitering forskjellig også. Så da blir man ihvertfall ikke trukket ned på det! Og som internasjonal er jeg veldig takknemlig for dette.

Det er også hjelp å få om du sliter med et spesielt fag. Da kan du søke om en hjelpelærer, som er en annen elev som har fått god karakter i dette faget. Denne personen møter deg da kanskje to ganger i uken og hjelper deg gjøre det bedre.

Alt dette er også inkludert i skolepenger, sånn at det blir ''gratis''.

4. Mat/Kantina: Dette er kanskje en merkelig ting å ha her, men fortsatt litt viktig. Vi har to steder som selger mat her på campus. Den største er Dining Services, hvor du velger en Meal Plan, som bestemmer hvor mange måltider du får i uken. Siden jeg og Kanutte bor utenfor campus så har vi for eksempel bare ett måltid om dagen på skolen og resten lager vi hjemme. Dette er ca $12 per måltid, noe jeg syntes er altfor altfor dyrt - men denne prisen blir lagt inn i skolepengene dine. Du sveiper ID-kortet ditt og er inne i kantinen på en måte, og når du først er inne så er det buffe. Så veldig bra for de som trenger mye mat da. Tenkte jeg egentlig kan lage ett eget innlegg om dette om det er noe dere vil høre om.

Det andre alternativet er Maize, som er oppe til klokken 22:00. Her kan du kjøpe alt fra brødprodukter, yoghurt og frukt til forskjellige middager eller dagens som de har.

5. Du kan gjøre feil: Noe jeg virkelig setter pris på når det gjelder det amerikasnke skolesystemet er hvordan det er delt opp i hvert fag. I Norge, så er eksamen nesten alt. Stryker du på eksamen så har du så og si strøket i hele faget, men det gjør du ikke her. Alle lærere gjør dette forskjellig selvfølgelig, men noe de har til felles er at alt du gjør i timen teller. Alle innleveringer og presentasjoner, og såklart alle prøver. Er flere lærere jeg har hatt hvor eksamen teller like mye alle andre prøver, eller like mye som essayene vi har skrevet. Og nå er det sikkert noen som tenker at ''serr drit lett'', men det er det ikke. Dette er en fordel, men er også en liten ulempe fordi alt tar plutselig veldig mye tid, for alt teller. Jeg har ikke råd til å vente til en måned før eksamen på å øve, det er andre uke av skolen og jeg øver allerede. Så blir veldig mye tid på biblioteket og ikke noe tid til å slappe av. Men jeg liker det at jeg trenger ikke få A på alle prøver, for kan være materiale jeg ikke forstår i det hele tatt og gjør det dårlig på. Hvis det gir mening.

Føler jeg kunne skrevet en hel bok om dette her, og mye mer om de forskjellige temaene - men blir veldig kjedelig for dere å lese i lengen.

Så creds til alle som leste igjennom! ♥
 

juliedaae

Instagram: Juliedaae1 Twitter: Juliedaae Mail: Julie_D@live.no

juliedaae ToppBlogg - toppliste for bloggere

Search

Bloggdesign

hits